Döda. Flera döda kaniner har hittats på Östermalm de senaste veckorna. De här två påträffades i Tessinparken. Foto: Läsarbild

Mystisk gnagardöd på Östermalm

De senaste två veckorna har ett antal döda kaniner hittats på Östermalm, bland annat i Tessinparken. Troligen rör det sig om en sjukdom som sprids bland stadens kaniner.

  • Publicerad 20:00, 20 sep 2018

Stockholms stad har blivit varse om tio döda kaniner på Östermalm de senaste 14 dagarna.

– Vi tror att det är någon form av sjukdom. Först trodde man att det kanske rörde sig om förgiftning från råttgift men det stämmer inte. Det här är inte normalt, säger Tommy Tuvunger, skadedjurssamordnare på trafikkontoret.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om det rör sig om så kallad kaninpest, en mellan kaniner mycket smittsam virussjukdom, går ännu inte att säga. För att ta redan på vilken sjukdom det rör sig om måste kaninens kropp vara i gott skick och får inte ha hunnit ruttna.

– När vi får reda på att en kanin hittats så skickar vi dit en viltvårdare som plockar bort den och så fryser vi ner den, säger Tommy Tuvunger.

De kaninkroppar som hittills hittats har dock börjat ruttna, vilket gjort det omöjligt att utföra en ordentlig obduktion.

Den som hittar en död kanin kan kontakta staden på telefonnummer 08-651 00 00.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Se filmen: Här lyser julbelysningen i City

Nyheter Trafikkontoret: "Det stämmer faktiskt" Nu är det julstämning i stan. Trafikkontoret har börjat sätta upp belysningen.tisdag 16/10 20:00