30-åriga Hannes Eklind från Gävle har arbetat med projektet Temenos sedan 2013. Foto: Jonna Claesson

Mystisk konst på nytt galleri i Västertorp

Tidigare i år sprang Hannes Eklinds fru på en tom lokal i Västertorp och paret tvekade inte en sekund. Nu, några veckor senare, är lokalen omgjord till ett galleri där väggarna är prydda med Hannes mystiska konst.

  • Publicerad 16:38, 11 dec 2017

Det kan kännas mystiskt att kliva innanför dörren till 30-årige Hannes Eklinds nyöppnade galleri i Västertorp. Inte för att lokalen i sig är speciellt märklig men Hannes konst innehåller abstrakta bilder, mystiska tecken, symboler i upprepningar och från källaren kommer en doft av rökelser och en monoton ljudmatta.

– Projektet heter ”Temenos individuation” vilket är ett gammalt grekiskt ord för tempelplats och det är det jag har utgått ifrån när jag jobbat med projektet. Det finns liksom en annan verklighet bakom den som vi upplever, och det var det jag ville få fram.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

”Temenos individuation” består av akrylmålningar, skulpturer och videoinstallationer.

– Det är lite som med datorspel som är uppbyggt på koder. Det är lite samma koncept här, Jag har gått in i mig själv och har fått en helt ny syn på livet genom min konst, säger han.

Hannes har ställt ut sin konst tidigare, men i år är första gången han gör det på egen hand. Dessutom är han dubbelt aktuell fram till jul då han även ställer ut sina mindre verk på Taverna Brillo.

– Först kändes det pretentiöst, som med allt annat. Det var mycket "inte ska väl jag". Men när jag väl drog igång kändes det perfekt. Jag vill ju säga något med det här.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Lokalen ligger lite avsides på Terrängvägen 16 och står öppen året ut. Även om det inte är helt naturligt att leta sig dit, så länge man inte bor i närområdet eller är bekant med Hannes, så är alla välkomna.

– Jag vill att fler människor ska hitta till min konst. Sen är min förhoppning att andra inspireras, anordnar och bjuder in till kulturevenemang i området. Så att stadsdelen blir mer levande och att inte allt sker inne i stan. Att man träffar sina grannar vilket man inte gör annars, säger han.

 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här patrullerar hundar istället för poliser

Nyheter Stort intresse för nytt projekt i Bagarmossen Hundar och hundägare i Bagarmossen får agera ögon, öron och nos när polisens resurser inte räcker till.torsdag 13/12 7:00