Flera boende i "kulturkåkarna" vid Yttersta Tvärgränd på Zinkensdamm upplevde under eftermiddagen en kraftig smäll. Foto: Privat / Mostphotos

Mystisk smäll skakade om kvarter på Söder

Flera boende i "kulturkåkarna" vid Yttersta Tvärgränd på Zinkensdamm upplevde under eftermiddagen en kraftig smäll. Men vad som orsakat den är ännu okänt.

  • Publicerad 18:00, 13 mar 2018

Else Lundin och hennes grannar i "kulturkåkarna" vid Skinnarviksberget på Zinkensdamm blev chockade när de vid 15-tiden kände en kraftig smäll som fick husen att skaka till.

– Det sa bara boom. Smällen gjorde att jag for upp en centimeter ur fåtöljen och det var jätteläskigt, säger Else Lundin, pensionär som även sitter i stadsdelsnämnden för Miljöpartiet på Södermalm.

Efter smällen ringde Else till sina grannar– som även de känt av smällen.

– Den ena jag ringde var en nyförlöst kvinna och hon var jätteskärrad. Sen ringde jag till en annan granne och han berättade att flera föremål på hans skrivbord hade fallit ner, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Polisen kan bekräfta att flera person ringt in och berättat om smällen.

– Strax efter klockan tre kom första samtalet in om att man hört en kraftig smäll på Södermalm. Men man har gjort bedömningen att händelsen inte har högsta prioritet och man har inte haft möjlighet att åka ut till platsen, säger Åsa Wallentin, presskontakt på polisen.

Else berättar att det är första gången som hon hört en smäll i området men att det under en lång tid har hörts andra ljud i fastigheten. Ljud som hon själv menar kanske har ett samband med smällen.

Vad F-N var det som lät?

– Tidigare har det låtit hela tiden på dagarna, det låter som om någon syr eller dammsuger, säger hon.

Nu vill hon att någon går till botten med vad det är som har inträffat.

– Jag vill ha en vettig förklaring på vad det är som hänt, för jag fick ont i ryggen av detta. Det otäcka var att det kom underifrån. Om det var ett byggarbete så tycker jag verkligen att man har ett ansvar att informera människor innan det här sker, säger hon.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vet du mer?

Hör av dig till oss på webben@direktpress.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.