Mystisk stank tillbaka i Stockholm

Stanken över Kungsholmen verkar vara tillbaka. I helgen kunde en frän doft av ”brakmök” och ”ruttet ägg blandat med avlopp” kännas. Men orsaken är fortfarande ett mysterium.

  • Publicerad 20:00, 24 sep 2018

Det var i förra veckan som flera Kungsholmsbor reagerade på vad de beskrev som en väldig stank i området, främst kring Västermalmsgallerian men den hade även känts kring Stadshagen.

Men på fredagen verkade odören ha försvunnit och varken trafikkontoret, miljö- och hälsa, Stockholm vatten och avfall, SL eller AMF som äger Västermalmsgallerian hade någon aning om vare sig lukten eller varifrån den kunde komma.

Vad är det som stinker på Kungsholmen?

Men i helgen verkar den ha varit tillbaka, bland annat på Kungsholmsgatan i höjd med polishuset. En boende meddelade Vårt Kungsholmen att de även ringt gasjouren då det påminde om gas men de efterföljande mätningarna ska inte ha visat något..

”Ruttet ägg blandat med avlopp? I detta nu är stanken stark! Blä!!”, skriver Kungsholmsbon.

”Inte som när "fett-sug-bilen" utanför restaurangerna då vill man bara kräkas utan mer som nån la en brakmök”, skriver en annan som känt doften tidigare i veckan.

Så vi kollade med Stockholm gas om de hade några inrapporterade ärenden eller arbeten i området som skulle kunna bringa klarhet i stank-mysteriet. Men: ICKE!

”Inga rapporter om gasläcka i området har inkommit. Västermalmsgallerian är heller inte ansluten till gasnätet. Sådana här dofter är tyvärr inte ovanliga i stan och det kan röra sig om allt från fettavskiljare till dåliga avlopp och starka rengöringsmedel, men så klart ibland även gas” hälsar bolaget.

Mysteriet fortsätter alltså.

Tipsa oss!

Har du känt lukten? Vet du var det kommer ifrån, hör av dig till Vårt Kungsholmen!

STINKER? Något fränt har luktat över Kungsholmen de senaste dagarna enligt flera boende. Foto: Per Brandt/Mostphotos

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stockholm får hastighetsstyrda SL-bussar

Nyheter Fjärrstyrning ska förhindra chaufförer att köra för fort Bussar som automatiskt sänker hastigheten, till exempel utanför skolor och förskolor. Det är snart standar på SL:s bussar i Stockholm, enligt Keolis.tisdag 11/12 21:00

Därför kör flygplan på låg höjd över stan

Nyheter Flyger fram och tillbaka på låg höjd över Stockholm – mitt i natten I dagarna kommer ett litet propellerplan dåna över Stockholm på låg höjd på nätterna.tisdag 11/12 19:50