Genväg. Brukar du ta vägen genom södra Bromma på morgonen? Foto: BrommaDirekt

Någon verkar trött på Ekeröpendlarnas genväg

Känner ni er träffade? En skylt i närheten av Alvik visar på ett visst missnöje med de Ekeröbor som genar förbi köerna i Bromma.

  • Publicerad 01:15, 8 jun 2019

Att smyga in med bilen till Nockeby eller Olovslund är nog frestande för många för att undvika morgonköerna. Hur många som faktiskt gör det är svårt att veta. Men någon vid Västerledstorget mellan Stora mossen och Alvik tror sig veta.

”Här passerar 550 bilar från Ekerö olovligen varje morgon”. Så lyder budskapet på en vägmarkeringsstolpe vid torget.

Skyltens upphovsperson har uppenbarligen räknat bilarna som passerar torget, men hur hen kan veta att de 550 bilarna kommer just från Ekerö förtäljer inte historien.

LADDA NER VÅR APP: Iphone eller Android

MälaröDirekts systerredaktion i Bromma upptäckte nyligen skylten och har i en efterlysning försökt komma i kontakt med den eller de som satt upp skylten för att få veta mer. Redaktionen har dock inte nått någon framgång.

På BrommaDirekts Facebook-sida och i en av Ekerös lokala grupper har skyltbilden väckt känslor.

”Har sett att folk svänger in där om det är riktigt köigt”, skriver en kvinna.

En man erkänner att han är en av dem. ”Bästa genvägen!

Några ser gärna att bron stängs så att Ekeröborna inte kan komma från öarna alls. Medan en man väljer att vända på problemet:

”Vad säjs om en skylt på Nockebybron, här passerar 550 Ålstensbor varje helg”, skriver han.

KRÖNIKA: Outbildad fick jag en ovärderlig jobbchans

Krönika Sommaren innan jag började läsa journalistik hade jag lyckats få mitt första reporterjobb. Jag hade genom andra studier varit med i ett studentprojekt och drivit presscentret för skid-SM samma...tisdag 25/6 7:15

Socialnämnden sågar förslag på ombyggnad

Nyheter Arbetsmiljöverket kritiserade Ekgårdens bostäder. Nyligen lämnades ett första åtgärdsförslag in. Socialnämnden gav kalla handen och skickade tillbaka förslaget.tisdag 25/6 6:15