Skiss. ”Lermoln” av Mårten Medbo. Foto: Mårten Medbo

Namnge Enköpings nya ishall och familjebadhus

Enköping fick en ny ishall ifjol och 2020 ska det nya badhuset bli klart. Vad byggnaderna ska heta kan du få vara med och bestämma.

  • Publicerad 15:55, 17 dec 2018

Den nya ishallen invigdes under 2017 och kallas idag för B-hallen. Den ligger bredvid Bahcohallen på Korsängsfältet. Hallen används främst till träningar, läger och allmänhetens åkning. Svenska landslaget i paraishockey har tränat mycket i den nya ishallen, som är tillgänglighetsanpassad och därför passar bra för att spela paraishockey. Paraishockeylandslaget har förhoppningen att hallen ska bli deras egen "Friends Arena" där de kan ha sina samlingar och spela sina matcher.

Det nya familjebadet byggs just nu på Korsängsfältet, strax bortom Bahcohallen, och planeras stå färdigt vid årsskiftet 2020–2021. Det nya badet vänder sig till hela familjen och ska ge möjlighet till lek, avkoppling och ökad simkunnighet. Utöver vanliga simbassänger kommer det i bottenvåningen att finnas ett så kallat upplevelsebad med diverse specialeffekter.

En våning ovanför simhallen ska det finnas en relaxavdelning med bland annat bastu, varmbad, kallbad och ett värmerum.

Något som är karaktäristiskt för simhallen är att den har runda hörn, vilket går att se redan på den grund som nu har lagts på platsen. Vidare kommer glasytorna att vara färgade i en regnbågsskala och det kommer att finnas utsmyckningar i brons och tegel med en sorts bubbelform.

Vad ska de nya byggnaderna heta? Det kan du själv vara med och påverka. Namnförslag kan skickas in via kommunens hemsida fram till den 15 januari.

Så här går det till

Nu har invånare chans att hjälpa till att namnge nya ishallen och familjebadet på webben fram till den 15 januari 2019.

Förslagen skickas in via enkoping.se/namnforslag. En jury väljer ut fem förslag och upplevelsenämnden i Enköpings kommun beslutar om namn i februari 2019.

Mordryktet stämmer inte

Nyheter Mordryktet som spridit sig i Enköping det senaste dagarna dementeras nu av polisen. – Ryktet stämmer inte, säger Rickeborn på Enköpingspolisen.onsdag 19/6 10:12