När bryter du mot trafikreglerna?

Södermalmspolisen är kritisk till Stockholms stads cykelsatsningar eftersom de på vissa ställen gör det svårt att följa reglerna. Vi gick ut på stan och hörde oss för om laglydigheten i trafiken.

  • Publicerad 18:00, 11 nov 2017

Polisen kritiserar stadens cykelsatsning

Foto: Sacharias Källdén

Matilda Lindgren, 26, student, cyklist:

– När jag är stressad och bedömer att det inte är så stor risk. Som i morse när jag kom till en korsning där det var rött, men jag utan problem kunde köra höger in på cykelvägen ändå. Dels är det tidssparande men jag tycker också det är konstigt att vi ska anpassa oss efter bilisternas regler. Det behövs bättre och tydligare cykelvägar, så att vi kommer bort från bilarna, det är dem som är farliga.

Foto: Sacharias Källdén

Martina Ostojic, 27, mammaledig, bilist:

– Som bilist har det väl hänt att jag kört för fort ibland. Och som gångare har jag ibland gått mot röd gubbe. Båda sakerna handlar väl om dåligt tålamod egentligen.

Foto: Sacharias Källdén

Birgitta Elsner, 70+, pensionär, gångtrafikant:

– Jag har gått mot röd gubbe när jag tydligt sett att ingen trafik kommer. Men jag höll just på att bli påkörd av en cyklist här på Götgatan, trots att jag hade grönt och han hade rött. Cyklister tycker jag inte om, de följer inte reglerna. Man borde införa ett obligatoriskt cykelkörkort.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.