Hejdå. Närheten till andra städer, den bästa fördelen med Enköping som stad. Foto: Arkiv

Närheten till andra städer – det bästa med Enköping?

Sex procent av invånarna är missnöjda eller mycket missnöjda med Enköping som hemstad. 72 procent är nöjda med att bo och leva i Enköping, visar en ny undersökning företaget Stratvise/Novus gjort.

  • Publicerad 07:59, 26 mar 2018

I slutet av 2017 gjorde företaget Stratvise/Novus en undersökning av kommunen som plats, på uppdrag av Enköpings kommun. Undersökningen är en del av arbetet med platsvarumärket Enköping, som bland annat gett Enköpings kommun en ny platslogotype.

I undersökningen deltog 500 Enköpingsbor, som fick svara på frågor om Enköping som plats.

o 72 procent av de tillfrågade svarade att de är nöjda över att de bor i Enköping.

– Att så många är nöjda med att bo här är vi glada över, men vi vill förstås att den siffran ska bli ännu högre, säger kommunstyrelsens ordförande Helena Proos (S) i ett pressmeddelande.

o Sex procent svarade att de var missnöjda, eller mycket missnöjda över att leva och bo i Enköping.

o 69 procent skulle rekommendera vänner och bekanta att flytta hit eller besöka kommunen.

o 45 procent svarade att den största fördelen med att bo i Enköping är snabbt och lätt att ta sig från staden, alltså närheten till andra städer och det geografiska läget generellt.

o 25 procent svarar att Enköping är en lagom stor stad.

Andra Mälardalsbor är också tillfrågade i undersökning. De har bland annat fått en öppen fråga om de vet vad Enköping har för slogan.

o 61 procent i Västerås, 55 procent i Uppsala och 21 procent i Storstockholm kunde återge kommunens slogan ”Sveriges närmaste stad”.

Så fungerade undersökningen

500 invånare i åldrarna 18–79 år fick svara på ett antal frågor.

De handlade bland annat om hur nöjda de tillfrågade är med att bo och leva i kommunen, om de känner till Enköpings slogan och varför de hade flyttat hit om de var inflyttade.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19