Arkivbild. Narva boxningsklubb i Vasastan kan bli Årets eldsjäl. Foto: Jonatan Bylars

Narva boxningsklubb kan vinna fint pris

Narva boxningsklubb i Vasastan kan bli "Årets eldsjäl" i kategorin årets idrottsförening.

  • Publicerad 11:30, 16 nov 2018

För sex år sedan drog Narva boxningsklubb igång Grå pantrarna – en boxningsgrupp för 60-plussare. Det skedde efter att ett stort antal äldre hört av sig och visat intresse för att börja boxas. Sedan dess har man även startat särskilda träningsgrupper för Parkinson-sjuka.

På Narva boxningsklubb är åldern bara en siffra

– Dels är det vanlig boxningsträning med mycket balans, reflexer, reaktioner, strategi och mjukhet, men också mer Parkinsoninriktad träning. Det finns inget mer allsidigt än boxningsträning, säger Hans Lindahl, ordförande i Narva boxningsklubb i ett pressmeddelande.

Boxning - utan åldersgräns

Nu är klubben en av fyra finalister i "Årets eldsjäl", kategori årets idrottsförening. Priset delas ut av föreningslivets spelbolag Folkspel i samarbete med Riksidrottsförbundet.

Vem vinnaren blir presenteras på Eldsjälsgalan i mars nästa år då totalt 20 finalister tävlar i flera olika kategorier.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här kan du fira lucia i Stockholm

Nyheter STOR LISTA: Luciatåg och andra lussefiranden i hela stan Den 13 december och dagarna kring lucia fylls Stockholms kyrkor av stämningsfulla luciafiranden. För den som vill se någonting annat är det klassiska luciatåget bjuds både soul och simning. Vi bjuder...söndag 9/12 8:50

Så får du julgranen att hålla länge

Nyheter Experten Anna Benson ger sina fem bästa tips för en perfekt julgran Granförsäljningen är i full gång i Stockholm. Men för att få din nyinköpta julgran att behålla barren mer än några dagar finns det en del saker att tänka på. Vi har pratat med granexperten Anna...söndag 9/12 8:00