Slottsmat. Det kommer inte bara vara konferens- och hotellgäster på slottet längre, då en nya restaurang slår upp portarna i slottet i vår. Foto: Annette Wheeler

Näsby slott får en helt ny krog

Täby ska få en ny krog – på Näsby slott. Matstället som öppnas i vår beskrivs som en blandning mellan brasserie och pub. Men vad som står på menyn vill de inte gå ut med än.

  • Publicerad 12:06, 22 feb 2019

Det händer mycket i området vid Näsby slott. Flera bostäder byggs vid slottsparken och slottet har sedan början av december renoverats.

I och med nyöppningen av slottet kommer även en helt nya restaurang att slå upp portarna i början av maj. Tanken är att det ska vara en kvarterskrog - en blandning mellan brasserie och pub.

– När vi nu har haft afterwork, så säger många att det inte finns en naturlig plats att mötas på i området. Vi vill skapa en plats där folk kan komma och umgås och äta middag, säger Annette Wheeler, hotelldirektör.

"Mer avslappnat än lyxigt"

Torbjörn Blomqvist, ägare till Stockholm Meeting Selection, som driver slottet, har sedan tidigare även krogen Hantverket som ligger på Sturegatan. Annette Wheeler säger att menyn inte kommer att vara identisk med den krogen, men de vill ännu inte gå ut med vad som kommer att serveras på slottet i vår.

– Det kommer att finnas både middag och lunch. På lunchen kommer vi att servera en "dagens", men det ska även vara möjligt att få en fin sallad eller vegetariskt. Och en av våra signaturrätter, fish and chips, kommer att finnas kvar, säger hon.

Restaurangen kommer att ha 45 sittplatser och inredas i skinn, trä och mässing. Enligt Annette Wheeler är konceptet på slottet "24 hour party där punk möter Art Noveau".

– Det ska vara mer avslappnat än lyxigt. Vi öppnar inte en till lyxkrog utan vi öppnar en krog för alla, säger hon.

Vad hoppas ni på inför öppningen i maj?

– Vi hoppas på att alla som bor i Täby och Danderyd känner att det blir en naturlig plats att mötas på. Vi vet att behovet finns i området, säger hon.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Roslagsbanan ersätts med buss under påsken

Nyheter LISTA: Så går bussarna när tågen står still Resenärer med Roslagsbanan får ta bussen i påsk. Det eftersom arbetet med att bygga ut till dubbelspår pågår under veckan.måndag 18/3 17:05

Vallentunabor demonstrerade för klimatet

Nyheter "Många bra samtal" I fredags samlades människor världen över för att demonstrera för klimatet. På Tuna torg i Vallentuna samlades upp emot 50 personer.måndag 18/3 16:58