Konceptet med skidtunnel går vidare till detaljplansgranskning. Foto: Serneke och C.F. Moller

Nästa steg för nya kvarteren i Veddesta

Lägre hus och kontorslokaler vid motorvägen i stället för bostäder. I övrigt är det inga större skillnader i detaljplanen för en del av Veddesta som nu går ut för granskning.

  • Publicerad 16:56, 26 sep 2019

Nu ska detaljplanen granskas för ännu ett område i Veddesta. I stort ser planen detaljplanen ut som det tidigare har sagts, med skillnaden att många av husen har blivit lite lägre. Endast två riktigt höga hus är kvar i planen och de planeras närmast tunnelbana och pendeltåg. 

Grönt ljus för skidspår inomhus i Veddesta

– Där finns det inga befintliga byggnader så där kan man bygga högre. Husen ska växa gradvis från de befintliga områdena, säger Jonathan Björniden (L), ordförande i planutskottet. 

Granskningen pågår fram till 22 oktober och beslut om byggstart borde hinna fattas enligt årsskiftet, enligt Jonathan Björniden.

– Då är det upp till byggherren när man ska börja bygga.

När det sex kvarter stora området ska stå klart så är förhoppningen fortfarande att det ska innehålla en inomhusanläggning med 1,25 kilometer skidspår. 

– Det blir ett spännande tillskott för Järfälla. Kommunen tar ingen risk, utan det är en privat aktör som bygger. De har byggt en skidtunnel förut.

Några av bostadshusen har också fått ge vika för kontorslokaler. Placeringen i närheten av motorvägen bedömdes som alltför högljudd. I övrigt menar Jonathan Björniden att de inte har fått så mycket klagomål på planerna.

Han ska bygga en idrottsstad i Järfälla

– Den här planen ligger längre in i området, längre från befintlig bebyggelse. Det är ett område som är väldigt tråkigt och trist i dag, säger han.

Se sex kvarteren ska växa gradvis och de högsta husen hamnar nära tågstationerna. Foto: Serneke och C.F. Moller

Detta innehåller detaljplanen Veddesta 3:

✔ Sex kvarter med byggnader mellan fyra och trettio våningar där byggnaderna närmast kollektivtrafiknoden blir som högst.

✔ Inomhusanläggning för längdskidåkning med skidspår om 1,25 kilometer, mestadels under mark.

✔ 5 000 kvadratmeter lokaler för kontor, handel och service.

✔ Hotell.

✔ 600 bostäder.

✔ Möjlighet till entré till tunnelbanans biljetthall.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt