Vision. Planerna för Nytorps gärde går framåt. Foto: Stockholms stad/Tengbom och Tovatt architects and planners

Nästa steg för stora planen på Nytorps gärde

600 lägenheter. Det och en hel del annat ska byggas på Nytorps gärde. Nu har ett antal byggherrar fått grönt ljus i form av en markanvisning.

  • Publicerad 15:44, 3 dec 2018

Det var i våras som stadsbyggnadsnämnden beslutade att godkänna ett så kallat start-PM för Nytorps gärde mellan Björkhagen, Hammarbyhöjden och Kärrtorp. Det innebär att arbetet med detaljplanen nu är igång. Visionen är att förtätningen ska göra platsen till en mötesplats med bostäder, förskolor, idrottshall och handelsytor.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu har man kommit en bit på väg. Ett antal byggherrar får enligt ett nytt förslag till inriktningsbeslut i exploateringsnämnden markanvisningar i området. Totalt rör det sig om 615 bostäder – 320 bostadsrätter och 295 hyresrätter – tre förskolor, en idrottshall, en livsmedelsbutik samt flera små lokaler i bottenvåningarna som ska byggas.

Nu lossnar stora planen för Nytorps gärde

Tidigare nämndes upp emot 750 bostäder som möjliga att bygga på Nytorps gärde, men man har efter kritik från stadsbyggnadskontoret sänkt höjden på några av husen.

Hela projektet beräknas vara färdigbyggt 2028.

De har fått markanvisningar på Nytorps gärde

Resterande 310 lägenheter, gemensamt parkeringsgarage, idrottshall och livsmedelsbutik som är planerade kommer att markanvisas under våren 2019.

Seniorgården: 70 seniorbostäder, hyresrätter.

Stockholms Kooperativa Bostadsförening: 80 hyresrätter. Kommersiella lokaler i del av bottenplan.

Primula: 35 hyresrätter samt förskola om 6 avdelningar.

Sveafastigheter: 30 bostadsrätter. Kommersiella lokaler i del av bottenplan.

M2: 90 bostadsrätter. Kommersiella lokaler i del av bottenplan. Förskola om 6 avdelningar.

SISAB: Förskola om 8 avdelningar.

Nytt promenadrekord i Stockholm

Nyheter ✓Explosionsartad utveckling av folk som är ute och går ✓ Även stor ökning av cyklister Nya siffror från trafikkontoret visar att antalet personer som är ute och promenerar i Stockholm är högre än någonsin.söndag 21/4 9:00

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00