EGET. Sara Filiz Brannäs står på egna ben. Foto: Michel Brannäs

Nästa stjärnskott från Tenstakören

Både Sabina Ddumba och Lycke Li har först varit med i Tensta Gospel Choir och sedan släppt eget material. Nästa namn är Sara Filiz Brannäs.

  • Publicerad 11:30, 8 jan 2018

Sara Filiz Brannäs växte upp i Kista innan hon flyttade till Dalarna vid tolv års ålder. Väl tillbaka i Stockholmsområdet hamnade hon så småningom i Tensta Gospel Choir.

– Det roliga är att få skapa någonting tillsammans med andra, att vara 30-40 stycken och sjunga ur sitt hjärta. Är du glad, arg eller kär så finns det en gospel för det. När man väl hamnar i gospelträsket, tar man sig inte ur det, säger Sara Filiz Brannäs.

Hon är väl bekant med gospel. Som 14-åring ledde hon en gospelkör i Dalarna och har fortsatt med det i Tensta. Förutom att vara med i huvudkören, är hon ansvarig för en kör som står under Tensta Gospel Choir.

– Jag leder Tensta Gospel Joyful Noise som har lite yngre sångare.

Flera kända artister har gått vägen via Tensta Gospel Choir innan de släppt eget material. Namn som Sabina Ddumba, Lycke Li och Maipei är alla tidigare körmedlemmar. Filiz, som Sara kallar sig som artist, går nu samma väg. Enligt henne har kören varit bra för hennes utveckling.

– Det är ett tryggt rum man får vara i och väldigt högt i tak. Man får tro på sig själv och utvecklas och kan stå för det, säger hon.

Nu släpps fyra spår på skivan "The rest is Secret". Sara beskriver sin stil som "domedagssoul".

– Domedag betyder den här personliga undergången som kan finnas i livskrissituationer.

Det är stoff från det egna livet som gett inspiration till låttexterna.

– Det var en period i mitt liv där mycket hände samtidigt. Det var också lite kärlekstrassel, men jag kom till insikt om vem jag vill vara. Då hittade jag min röst och en kämpaglöd, säger Filiz.

Hon känner stöd från kören inför släppet.

– De hejar på och tycker att det är roligt, säger en förväntansfull Filiz.

MER Sara Filiz Brannäs

Ålder: 27 år

Växte upp i: Kista och Gagnef. Flyttade till Södermalm 2013.

Aktuell: Med skivan "The rest is Secret" som släpps 5 februari på vinyl och digitalt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.