Röhälls förskola i Täby bommar igen och säljer nu allt...till och med en båt. Foto: Privat

Nästa Täbyförskola att lägga ned – kränger ALLT (till och med en båt)

Röhälls förskola bommar igen och ska nu sälja rubbet innan resten skänks till välgörenhet. Allt från leksaker, stolar och en...båt säljs.

  • Publicerad 11:03, 25 aug 2017

I juli stängde förskolan Rörhälls förskola, som drivits av ett föräldrakooperativ, ii Viggbyholm. Och imorgon lördag håller förskolan öppet en sista dag för att bli av med allt.

– Man kommer hitta kompletta samlingar med jättefina leksaker, stolar, textilier, uteleksaker, pysselmaterial. Det är en hel förskola som packar ihop en hel verksamhet, säger Hanna Lundmark, en av föräldrarna som drivit förskolan.

Skänker till välgörenhet

Loppisen äger rum i förskolans lokaler på Flygkårsvägen 47 mellan klockan 10-14.

– Vi ska tömma lokalen helt och hållet. Blir vi inte av med allt så kommer vi skänka det till Röda korset, säger Hanna och fortsätter:

– Vi har till och med en riktig båt i fullstor storlek, där barnen har lekt, som vi ska försöka sälja.

Så det är inte en massa nedsnorade leksaker?

– Nej, det kan jag inte påstå. Alla saker är väldigt välskötta och omhändertagna, säger Hanna.

Vilka hoppas ni ska komma?

– Jag hoppas i första hand att andra förskolor från kommunen kommer, annars föräldrar med många barn.

Röhälls förskola är den andra på kort tid som lägger ned sin förskoleverksamhet. Nyligen berättade vi om Täbygläntan som tvingas lägga ned en av sina förskolor i Täby kyrkby.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ett år efter trafikolyckan: "Vill att det kommer ut"

Nyheter Väntar på dom efter rättegång Att sluta cykla var aldrig ett alternativ för Louise Åkerblom efter att hon förra året var med om en allvarlig trafikolycka. Nu väntar domen mot den bilist som är misstänkt att ha förorsakat...onsdag 23/5 15:09

Vi är stockholm