Nästa villagrannar i Täby som vill sälja till exploatörer

Nu är det fler villaägare som funderar på att sälja sina tomter till bostadsexploatörer. Men i ett område där man är överens har buden än så länge uteblivit. Samtidigt finns en del oro blan dem som inte ingår i säljartankar.

  • Publicerad 11:00, 16 feb 2018

I slutet av januari skrev vi om att villor på Stockholmsvägen köpts upp för stora belopp av bostadsexploatören Riksbyggen.

LÄS MER: Deras Täbyvillor köptes upp dyrt – blir bostadsområde

Kent Malmsten, som bor i närområdet, är inte jättepositiv till att det byggs lägenheter i området.

– Nu börjar vi bli till åldern och fundera på att sälja, men så länge vi bor kvar tycker vi inte att det är speciellt roligt. Det är tillräckligt med folk och rörelse i Täby som det är, säger han.

– Vi har sagt det att vi väntar på att de ska fråga om vi är intresserade av att sälja. Men det verkar som att de samlat ihop sig härnere. Det är väl att de här husen ligger efter järnvägen.

Men nu har även boende i området söderut längs Stockholmsvägen, intill Tibble station, pratat ihop sig om att eventuellt sälja sina fastigheter.

"Alla måste vara med"

Ägarna till de tolv villorna ska enligt en boende vara överens om att de skulle sälja.

– Jag tror att de flesta som bor här trivs jättebra och inte har någon större lust att flytta. Men blir man erbjuden en stor summa pengar så tänker man nog "okej, jag kan nog hitta en annan tomt i kommunen", säger en anonym villaägare.

– Vi har haft möte och suttit och snackat om hur vi ska gå till väga. Alla måste vara med på det, det funkar inte att sälja alla utom en tomt.

Och alla är med på det?

– Ja. Men det är priset som avgör. Man vill få ett erbjudande.

Har du satt ett pris för att sälja?

– Nej, det har jag faktiskt inte funderat så mycket på. Men förhoppningen är att man får över 10 miljoner.

– Men vi har inte fått något erbjudande än. Jag tror att byggbolagen är lite oroliga att det ska bli svårt att sälja lägenheterma. Det har ju varit lite oroligt på marknaden.

"Intressant"

Den anonyma villaägaren vi pratar med är nu alltså öppen för en flytt.

– För oss är det intressant att få bättre betalt än vad vi fått annars, även om jag inte tänkt att flytta. Men får man dubbelt så mycket som om man hade fått om man säljer på vanliga marknaden är man lite väl kaxig om man säger ”äsch, jag behöver inte pengarna”.

– Jag skulle kunna tänka mig att bo i en lägenhet i området, om man får en stor schysst lägenhet och pengar över.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10

Vi är stockholm