Snart loppisdags! Till höger i grå tröja syns Monica Ljungblad som startade loppisen 2006. Foto: Carola Skog Söderberg

Nästan fullbokat på höstens Mimer-loppis

Många har väntat och nu är det snart dags för höstens Mimer-loppis på Norrtullsgatan. Det finns enstaka platser kvar för den som vill stå och sälja.

  • Publicerad 16:30, 17 aug 2017

Vasastans älskade Mimer-loppis startade 2006 och går nu alltså in på sitt elfte år. Lördagen den 2 september är datumet som gäller om man vill fynda begagnade prylar på Norrtullsgatan. Loppisen pågår mellan 10 och 16.

Som vanligt finns det 200 platser för bord och det är nästan uppbokat.

– Det finns några enstaka platser kvar men det ringer folk hela tiden så jag räknar med att det blir fullt, säger Carola Skog Söderberg som driver loppisen sedan 2014.

"Magisk" loppis på Norrtullsgatan

I år är det cirka 40 procent nya säljare som deltar.

– Det är folk från hela staden. Skolklasser som samlar pengar, antikvitetshandlare som ska gå i pension och cateringfirmor som säljer kakor, säger Carola Skog Söderberg.

Nytt fenomen inför Vasastans jätteloppis: fulpaxare på natten

Avgiften för att stå och sälja har höjts från 100 till 150 kronor.

– Konkurrensen gentemot andra loppisar har hårdnat och vi behöver annonsera mer vilket kostar mycket pengar.

Dags för jätteloppisen i Vasastan

Likt tidigare år ordnas en skylttävling. Folk som ska sälja på loppisen får ta med sig en A4-skylt med det bekräftelsenummer som man får när man har betalat. Skylten sätter man upp på bordet där man säljer. Upphovsmakaren till den mest kreativa skylten vinner tillbaka anmälningsavgiften.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De fixar fotboll för alla i Stadshagen

Nyheter Nybildad förening satsar på Kungsholmens unga Gratis spontanfotboll – för alla unga – på lördagskvällarna. Nybildade föreningen Kungsholmens Folkfotboll vill erbjuda ungdomar något att göra.onsdag 23/5 18:30

Limiterad lyxtoffel såld på Vasagatan

Nyheter "Fantastiskt att vi sålt den" Nästan 3000 kronor. Det får man betala om man vill bli ägare till en klassisk skobutiks "egna Rolls-Royce". Ett par... tofflor.onsdag 23/5 17:29