Belöning. Några dagar efter kom snön, vit och fin utan skräp. Foto: Jonas Gosende Grönvik/Shabnam Nikpour

Nathan, 4, samlade raketskräp på jullovet i Masmo. Belöningen? Vit och fin snö!

Fyrverkerier skapar inte bara otrygghet och skrämmer djur. Det skräpar ner också. – Raketer är fina på himlen. Men inte på marken, säger Masmobon Nathan Palmblad Nyström, fyra år, snart fem.

  • Publicerad 13:55, 9 jan 2017

– Det stod massa smällda raketer mitt på fotbollsplan. Lekparken var skräpig. Det är inte bra, där ska man ju leka, säger Nathan, som spenderat jullovet med att plocka upp skräp efter nyårsfirandet.

Dagen efter nyår gick han ut tillsammans med mamma Susanne för att leka i Solhagaparken.

– Han satt och gungade och fick syn på alla smällda fyrverkeripjäser. Vi var ute för att leka, men han sa att han hellre ville gå en runda och plocka upp det, berättar Susanne.

Nästa dag klädde de sig varmt och begav sig ut för att plocka smällda raketer och fyrverkeriepjäser. Nathan fick ihop flera kilo skräp på några timmar.

– Sopbilen kommer och hämtar det, men då måste man plocka upp det först. Skräpar man ner måste man plocka upp efter sig. Annars är det dåligt för miljön, säger Nathan, som nu hyllas som miljöhjälte i den lokala facebookgruppen Vårt Masmo.

Några dagar efter Nathans skräpinsamling kom äntligen den efterlängtade snön tillbaka.

– Nu åker vi pulka! Kom och åk med mig, säger Nathan och kastar sig i snön vid Solhagaparken.

Vit snö. Utan raketskräp.

Se upp i backen! Nathan och mamma Susanne njuter av den vita snön i Masmo.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.