Nattjobbare kan drabbas av p-förbud

Kommunens planerade parkeringsförbud i Tappström kan ställa till det för nattarbetande pendlare. Nu hoppas kommunen även få till en ny central parkering.

  • Publicerad 06:15, 15 sep 2019

Alla beslut har en baksida för en del och det här var det som ansågs ha minst lidande.

Förra veckan skrev MälaröDirekt om det parkeringsförbud som kommunen ska införa på infartsparkeringen i Tappström i höst. Bakgrunden är en överfull parkering på morgnarna. Men förbudet, som innebär att det blir otillåtet att parkera mellan 02.00 och 04.00 natt mot vardag, hyllas inte av alla.

MälaröDirekts artikel fick flera läsare att reagera med synpunkter på att nattliga pendlare drabbas av förbudet.

– Det är klart att vi har tänkt på det. Alla beslut har en baksida för en del och det här var det som ansågs ha minst lidande. Det drabbar dem som jobbar natt och använder just den här parkeringen, säger Sara Gahm, exploateringsstrateg.

Hon poängterar att det i närheten av infartsparkeringen även finns andra gratisparkeringar där det går att stå hela nätterna, bland annat på Tegelbruksvägen.

– Den finns fram till april 2020.

Kommunen jobbar dessutom på att få till ytterligare en parkering nära centrum. Ett alternativ som kan bli aktuellt är fotbollsplanen vid Ekendals förskola. Där handlar det i dagsläget om att få bygglov och en godkänd strandskyddsdispens.

– Vi jobbar på flera fronter för att det ska bli lättare att infartsparkera. Det kommer stegvis fler lösningar, säger Sara Gahm.

Vad kan du om sportlovet?

Nyheter Quiz. Testa dina kunskaper om lediga veckan Mälaren ligger öppen, snödroppar blommar och åkrarna lyser i olika nyanser av grönt och brunt. Men skenet bedrar – det är fortfarande februari och sportlovet är här. Det första du ska göra? Utmana...lördag 22/2 7:30

Guldregn över Bromma gymnasium i företagartävling

Nyheter Vann sju av tio kategorier I veckan korades Stockholms bästa UF-företag, som nu går vidare till SM. Bromma gymnasium kammade hem sju av tio guld, bland annat i kategorin Årets UF-företag, på den första tävlingsdagen.fredag 21/2 11:09

Planen: Bostäder vid Lövhagens fält

Nyheter Delade meningar bland grannarna Ett nytt bostadsområde planeras på fält vid Lövhagen i Stenhamra. En detaljplan beräknas vara klar först 2028, men denna vecka klubbades första steget.torsdag 20/2 11:52