Nattjobbare kan drabbas av p-förbud

Kommunens planerade parkeringsförbud i Tappström kan ställa till det för nattarbetande pendlare. Nu hoppas kommunen även få till en ny central parkering.

  • Publicerad 06:15, 15 sep 2019

Alla beslut har en baksida för en del och det här var det som ansågs ha minst lidande.

Förra veckan skrev MälaröDirekt om det parkeringsförbud som kommunen ska införa på infartsparkeringen i Tappström i höst. Bakgrunden är en överfull parkering på morgnarna. Men förbudet, som innebär att det blir otillåtet att parkera mellan 02.00 och 04.00 natt mot vardag, hyllas inte av alla.

MälaröDirekts artikel fick flera läsare att reagera med synpunkter på att nattliga pendlare drabbas av förbudet.

– Det är klart att vi har tänkt på det. Alla beslut har en baksida för en del och det här var det som ansågs ha minst lidande. Det drabbar dem som jobbar natt och använder just den här parkeringen, säger Sara Gahm, exploateringsstrateg.

Hon poängterar att det i närheten av infartsparkeringen även finns andra gratisparkeringar där det går att stå hela nätterna, bland annat på Tegelbruksvägen.

– Den finns fram till april 2020.

Kommunen jobbar dessutom på att få till ytterligare en parkering nära centrum. Ett alternativ som kan bli aktuellt är fotbollsplanen vid Ekendals förskola. Där handlar det i dagsläget om att få bygglov och en godkänd strandskyddsdispens.

– Vi jobbar på flera fronter för att det ska bli lättare att infartsparkera. Det kommer stegvis fler lösningar, säger Sara Gahm.

Härligt engagemang när vi ber om åsikter

Krönika Ni läsare är faktiskt det bästa med det här jobbet. Det kan låta inställsamt, men är helt sant. Att göra en artikel, enkät eller krönika som väcker era reaktioner är stor del till att jag trivs så...tisdag 8/10 8:15

Trolleriföreställning på Barnens eget bibliotek

Nyheter När Kalle Nilsson fick i uppdrag av sin chef att göra en föreställning som går att förstå utan språk skapades trolleriföreställningen ”Illusionistens assistent”. Den 13 oktober går den att se på...tisdag 8/10 7:15

Sportigt häng när kyrkan bjuder på kvällsaktivitet

Nyheter En lördag per månad arrangerar Färingsö Församling olika event. Projektet ”Plattform Stenhamra” vänder sig till ungdomar som fyllt 15 år. Nästa gång erbjuds midnattsfotbollsturnering i...tisdag 8/10 6:15