DJ. Johan Apel Röstlund snurrar plattor i sitt eget Bagis. Foto: Privat

Nattklubbssuccé i Bagis kommer tillbaka

Förra fredagen var det premiär för Bagarmossens egen nattklubb. Arrangörerna fick mersmak och utlovar nu mer för den som vill dansa längs linje 17.

  • Publicerad 11:05, 23 maj 2019

Cirka 250 personer svängde loss i Bagarmossens Folkets hus den 17 maj. En direkt konsekvens av husets renovering som numer gör det ljudisolerat. Det som hände inom de isolerade väggarna kallar sig Bagarmossens Sociala Klubb och är ett gemensamt initiativ från Bagisborna Johan Apel Röstlund och Viktor Brobacke och Folkets hus.

– Det kommer sig från att jag och Viktor spelat skivor runt om i stan länge och gjort det en del tillsammans. I samband med renoveringen tänkte vi tanken att det vore kul att göra något hemma i Bagis, och Folkets hus hade funderat i liknande banor och kontaktade oss, säger Johan Apel Röstlund.

Hiphopkollektiv tar sin studio till Bagis

En nattklubb i Folkets hus kan låta apart men enligt Johan Apel Röstlund är det egentligen inga konstigheter.

– Det handlar om att slippa åka in till stan för att gå ut. Det är lite grann tillbaka till vad jag tänker att Folkets hus var förr i tiden, en social plats som inte bara förknippas med långdragna ABF-möten, säger han.

Att gå ut och dansa kan många gånger vara något man gör med folk i sin egen ålderskategori. Det är något Bagarmossens Sociala Klubb vill komma ifrån. Och man tycker sig ha lyckats redan vid det första tillfället.

– Folk var alltifrån 20 till 60 plus. Folkets hus är vårt gemensamma hus och ska användas till allt möjligt, bland annat sådana här grejer, säger Johan Apel Röstlund.

Var det en succé i fredags?

– Ja, det gick bra. Över förväntan skulle jag säga. Det var slutsålt och det kändes som att alla som köpt en biljett dök upp. Dessutom stannade folk länge, det vet man aldrig första gången man gör något. Mycket dans och bra stämning!

För att arrangera nattklubb med alkohol på en plats utan stadigvarande utskänkningstillstånd krävs att alla som kommer står på en lista. Den biten ska så vitt Johan Apel Röstlund vet har fungerar bra.

– Vad jag hört så var det inga problem. Det var Folkets hus som höll i den biten medan vi stod för själva underhållningen.

Och det första försöket gav mersmak. Klubben lovar att återkomma efter sommaren, men något exakt datum finns ännu inte. Den som vill hålla koll kan följa Bagarmossens Folkets hus på Facebook,

– Minst en till gång blir det, och dessutom har vi planer på en dagsklubb som ska vara mer familjeorienterad utan alkohol, säger Johan Apel Röstlund.

Dans. Bagis egen nattklubb har haft lyckad premiär. Foto: Per Westman

Klimathäng på fredag

"På fredag är det första tillfället i en serie kvällar om klimatet: Folkets Hus For Future, första kvällen: Elda under din vrede. Det är ett slags efterhäng till den globala klimatstrejken. Det blir mat, mingel, brandtal, musik och allsång. Alla medverkande bor i Bagis med omnejd, eller i Söderort." skriver Bagarmossens Folkets hus i ett mejl till tidningen. Fredag 24 maj kl 17-20.

Foto: Johann Bernövall