30 NOVEMBER. Anhängare från NMR åker tunnelbana från Telefonplan mot Karlaplan på torsdag 30 november. Foto: Privat

Nazister samlades vid ambassad på Östermalm

En grupp personer från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR, samlades utanför finska ambassaden på Gärdet under torsdagskvällen.

  • Publicerad 19:38, 30 nov 2017

Anledningen till att NMR-anhängarna stod utanför finska ambassaden på Gärdet är att det tidigare idag stod klart att tingsrätten i Finland anser att rörelser som NMR strider mot lagen och därför ska förbjudas.

Polisen hade personal på plats vid ambassaden.

– Det var ett antal personer vid ambassadområdet på Gärdet. Men dessa personer är inte längre kvar på platsen, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Polisen har inte fått in några tillstånd om demonstrationer eller andra tillställningar under kvällen, men har ändå en kommendering som arbetar i City.

– Vi vet av erfarenhet att det kan hända saker när det är 30 november. Men hittills är allt lugnt. Det var inget stök utanför ambassaden heller, säger Towe Hägg.

Små grupper av NMR-anhängare har synts på flera håll i Stockholm under kvällen, bland annat vid Telefonplan. Men polisen har inte fått några rapporter om oroligheter.

– Nej, just nu är allt lugnt, säger Towe Hägg.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.