Nebil Bilecen tog över kiosken 2009. Foto: Anna Sjögren

Nebil flyttar från sin kiosk när Tingstorget byggs i Alby: "Det blir tre tuffa år"

Inom kort flyttar Nebil Bilecen från sin kiosk på Albyberget till en tillfällig, mycket mindre gatuköksvagn på andra sidan tunnelbaneuppgången. Det blir tre tuffa år, men med 652 nya hushåll hoppas han på blomstrande affärer.

  • Publicerad 17:48, 24 aug 2016

– Jag flyttar inom en vecka, säger Nebil Belecin.

Han står bakom disken i kiosken där han stått många dagar sedan han och frun tog över för sju år sedan. I samband med bygget av Tingstorget måste de flytta. Av Titania ska de hyra en gatuköksvagn som redan står uppställd på en gräsplätt på andra sidan tunnelbaneuppgången.

– Det känns lite jobbigt, men vad ska man göra? De ska ju bygga där, säger han.

Han är orolig för hur affärerna kommer påverkas av att de nu ska flytta till vagnen som är mycket mindre än kiosken.

– Jag tror dagskassan blir mindre. Vi kommer inte ha plats för lika mycket varor och vi står på på baksidan av tunnelbanan. Folk kommer inte orka gå dit, de kommer gå rakt ner till tunnelbanan istället. Det blir tre tuffa år, tror han.

Men grillen flyttar med till det tillfälliga gatuköket. Nebil Belecin hoppas kunna servera lunch till de arbetare som jobbar på bygget. Och det tror Massoud Zolfaghari, projektchef på Titania, också.

– Det är en stor arbetsplats med mellan 100 och 200 byggarbetare. De gillar att äta och röka så jag tror att hans försäljning kommer att gå upp, säger han.

Om tre år bor 657 nya hushåll på Albyberget. Så även om det blir tufft under tiden hoppas Nebil att hans kiosk kommer blomstra. Han vet inte exakt var den nya kiosken ska stå.

– I ett av bostadshusen eller tunnelbanan. Jag hoppas på tunnelbanan.