Liberalernas förslag om att flytta eleverna tillfälligt till Linbaneparken blir inte av. Partiet får dock igenom ett förslag om att utreda behov av lokaler, för bland annat skolor, i centrala Helenelund. Foto: Anton Kyhlbäck

Nedläggning av skola leder till ny utredning

En ny utredning ska se över behovet av lokaler för skola, omsorg och idrottsverksamheter efter turerna kring kommunens utredning av Eriksbergsskolan.

  • Publicerad 14:26, 3 dec 2019

Nu startar en ny utredning kring behovet av lokaler i centrala Helenelund.

Detta efter turerna kring nedläggningen av Eriksbergsskolan.

– I det här läget har vi sett att det är viktigt att vi ser till helheten och tänker långsiktigt, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Moa Rasmusson (L), i ett pressmeddelande.

– Vilka behov finns i området idag och vilka behov kommer att finnas framöver. Och inte minst behöver vi tänka till kring vilken utveckling vi vill se i området.

Kommunledningskontoret får till uppdrag att se över behovet av lokaler för förskola, skola, omsorgsboende och idrottsverksamheter, i centrala Helenelund. En konsekvens av det nya förslaget är att tomma lokaler kan nyttjas på ett bättre sätt.

– Det är viktigt att nyttja de markresurser som finns inom hela kommunkoncernen, och inte bara hos kommunen. Att byta mark inom koncernen kan skapa win-win-situationer som gynnar många Sollentunabor under lång tid framöver, säger Anna-Lena Johansson (L).

Kommunstyrelsen sammanträdde under måndagen i Sollentuna.

Förutom det ovanstående förslaget röstade då alliansen vidare beslutet kring nedläggningen av Eriksbergsskolan. Frågan har varit omstridd och föräldrar till barn på skolorna i Helenelund har uttryckt oro över beslutet – samt kritiserat utredningens underlag.

Eleverna väntas flytta till paviljonger på Helenelundsskolan från och med höstterminen 2020. Ett slutgiltigt beslut väntas den 12 december, vid årets sista kommunfullmäktige.

– Jag är besviken på att man inte ordentligt gick till botten med de frågorna vi socialdemokrater och föräldrarna hade. Det kändes som att man redan hade bestämt sig i frågan, säger kommunalråd Joakim Jonsson (S) till SollentunaDirekt.

Inget beslut om Eriksbergsskolan

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

"Den blå katedralen" flyttas från Edsvik

Nyheter "Jag börjar bli lite less på den" "Den blå katedralen" flyttas från Stallbacken och får ett nytt hem utanför Oxelösund.torsdag 12/12 16:13

Polisen söker vittnen efter att handgranat hittats vid skola

Nyheter Elever hittade föremålet i närhet av Eriksbersskolan Några elever hittade under onsdagen en handgranat i närheten av Eriksbergsskolan. Senare på dagen kunde den nationella bombstyrkan oskadliggöra föremålet. Nu söker polisen efter vittnesuppgifter från...torsdag 12/12 13:36

Elever i Sollentuna träffade årets kemipristagare

Nyheter Byggde ett batteri med zink, koppar – och ingefära Sex fjärdeklassare från Sollentuna fick bygga ett batteri med ingefära och hälsa på nobelpristagare Stanley Whittingham under den gångna nobelveckan.torsdag 12/12 11:30
Stockholm Direkt