Liberalernas förslag om att flytta eleverna tillfälligt till Linbaneparken blir inte av. Partiet får dock igenom ett förslag om att utreda behov av lokaler, för bland annat skolor, i centrala Helenelund. Foto: Anton Kyhlbäck

Nedläggning av skola leder till ny utredning

En ny utredning ska se över behovet av lokaler för skola, omsorg och idrottsverksamheter efter turerna kring kommunens utredning av Eriksbergsskolan.

  • Publicerad 14:26, 3 dec 2019

Nu startar en ny utredning kring behovet av lokaler i centrala Helenelund.

Detta efter turerna kring nedläggningen av Eriksbergsskolan.

– I det här läget har vi sett att det är viktigt att vi ser till helheten och tänker långsiktigt, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Moa Rasmusson (L), i ett pressmeddelande.

– Vilka behov finns i området idag och vilka behov kommer att finnas framöver. Och inte minst behöver vi tänka till kring vilken utveckling vi vill se i området.

Kommunledningskontoret får till uppdrag att se över behovet av lokaler för förskola, skola, omsorgsboende och idrottsverksamheter, i centrala Helenelund. En konsekvens av det nya förslaget är att tomma lokaler kan nyttjas på ett bättre sätt.

– Det är viktigt att nyttja de markresurser som finns inom hela kommunkoncernen, och inte bara hos kommunen. Att byta mark inom koncernen kan skapa win-win-situationer som gynnar många Sollentunabor under lång tid framöver, säger Anna-Lena Johansson (L).

Kommunstyrelsen sammanträdde under måndagen i Sollentuna.

Förutom det ovanstående förslaget röstade då alliansen vidare beslutet kring nedläggningen av Eriksbergsskolan. Frågan har varit omstridd och föräldrar till barn på skolorna i Helenelund har uttryckt oro över beslutet – samt kritiserat utredningens underlag.

Eleverna väntas flytta till paviljonger på Helenelundsskolan från och med höstterminen 2020. Ett slutgiltigt beslut väntas den 12 december, vid årets sista kommunfullmäktige.

– Jag är besviken på att man inte ordentligt gick till botten med de frågorna vi socialdemokrater och föräldrarna hade. Det kändes som att man redan hade bestämt sig i frågan, säger kommunalråd Joakim Jonsson (S) till SollentunaDirekt.

Inget beslut om Eriksbergsskolan

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

GUIDE: Här hittar du badplatserna i Norrort

Nyheter ✔Vattenkvalitet ✔Faciliteter ✔Parkering Saknar du playan nu när det rekommenderas att resa mindre? Misströsta inte, det finns gott om badmöjligheter på hemmaplan också. Här listar vi stränderna i Norrort.fredag 3/7 13:15

Byggstart för nya mässområdet nästa år

Nyheter "Efter många års planering kan vi nu äntligen sätta spaden i jorden" Den omstridda detaljplanen för gamla mässområdet har nu vunnit laga kraft. Exploatering av området väntas påbörjas under 2021.fredag 3/7 11:31

Bibblan tipsar: Sollentunaförfattare till sommarens läsning

Nyheter "Det är bra att passa på under sommaren" Bibliotekarien Ofelia Graah-Hagelbäck tipsar om böcker skrivna av Sollentunabor som passar bra i hängmattan under sommaren.onsdag 1/7 11:30
Stockholm Direkt