Konst. Paola Jernberg öppnar ett nygammalt galleri i Jungfrusund. Foto: Jonas Månsson

Nedlagt galleri öppnar igen

I vintras lades verksamheten ner. Efter ett knappt halvår öppnar det som tidigare hette Hantverksstallet. I helgen väntar öppning av galleriet.

  • Publicerad 16:53, 22 maj 2018

Jag vill även hjälpa kulturen på Ekerö och hjälpa hantverkare och konstnärer att visa sig.

I början av året kom beskedet att galleriet Hantverksstallet skulle läggas ner.

Galleriet som ställde ut bland annat smide, textil, glas och keramik ligger i Jungfrusund och hade vid nedläggningen varit aktivt sedan år 2000 och drivits av en ideell förening.

Det blir dock fortsatt konstutställning i lokalen framöver. Men det är i ny regi och under ett nytt namn som dörrarna slås upp igen.

– Galleriet kommer vara öppet fredag, lördag och söndag, säger Paola Jernberg, som ska driva verksamheten som ska heta Galleri Jungfrusund.

Lokalen har renoverats och målats om och nyöppnar på lördag och sedan väntar en första vernissage helgen efter.

– Jag vill även hjälpa kulturen på Ekerö och hjälpa hantverkare och konstnärer att visa sig, säger hon.

Färingsöbon Paola Jernberg hoppas även kunna hålla i kurser och ha föreläsningar i galleriet i framtiden.

– Det känns strålande. Jag är med i den föreningen som drev det tidigare och det var så tråkigt att det lades ner. Nu när jag drar igång hoppas jag även kunna locka en lite yngre publik, säger hon.

Först ut att visa sina alster är konstnären Angela Aldén som har vernissage nästa helg. Hennes konst, som främst är akrylmålningar, beskrivs som naivistisk och färgglad.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter