Nej. Coop Stenhamras butikschef Joakim Nordqvist har tillfälligt stoppat butikens försäljning av engångsgrillar.. Foto: Jonas Månsson

Nej till engångsgrillar i värmen

Ett tillfälligt säljstopp av engångsgrillar drar blickar till Coop Stenhamra. Nu har beslutet blivit viralt. – Herregud, det har varit full spridning på det där, säger Joakim Nordqvist, butikschef.

  • Publicerad 17:08, 12 jun 2018

Så länge det är totalt eldningsförbud kommer vi inte att sälja engångsgrillar.

En kund på Coops butik i Stenhamra lyfte förra måndagen frågan om försäljning av engångsgrillar när det råder totalt eldningsförbud i länet.

Kassörskan tog frågan vidare och diskuterade med kollegorna och butikschefen Joakim Nordqvist.

– Hon frågade mig hur vi skulle göra. Vi pratade några stycken och alla tyckte att det skulle vara bra att förbjuda. Då tog jag beslutet att ta in dem på lagret och inte sälja, säger han.

Samma dag flyttades grillarna undan. Sedan dess har beslutet uppmärksammats ordentligt, inte minst i sociala medier. Exempelvis publicerade Södertörns brandförsvarsförbund en bild på butikens informationsskylt om engångsgrillarna och skrev ”Föredömligt agerat” på sin Facebooksida.   

– Jag tror att det var de som lade upp det först. De stödjer det här och tycker att det är ett jättebra initiativ. De vet hur det är med engångsgrillar och att de startar många småbränder, säger Joakim Nordqvist.

Även annan media har uppmärksammat butiken.

– Aftonbladet, Expressen och Tv4 har ringt, säger han.

Enligt Joakim Nordqvist har butiken endast mött positiva reaktioner efter beslutet.

– Inte ett enda klagomål och ingen propsar på att handla de heller. Så länge det är totalt eldningsförbud kommer vi inte att sälja engångsgrillar, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter