Nej. Det blir inte som i Kungsan på Skärholmstorget. I alla fall inte i år. Foto: Mostphotos

Nej till skridskobana på Skärholmstorget

Det blir inte som förr. I alla fall inte den här gången. Två medborgarförslag om skridskobana på Skärholmstorget får nej av staden.

  • Publicerad 15:15, 12 okt 2017

"Varför utnyttjar man inte de vintertid tomma bassängsutrymmena till skridskobana? Vilket härligt tillfälle till utevistelse och rolig motion på hemmaplan", skriver en av personerna som skickat in medborgarförslag till stadsdelen.

Hon är inte ensam. Flera har genom åren önskat sig att torget skulle bli som på den gamla goda tiden, när det var skridskobana där.

Nu har stadsdelsförvaltningen utrett hennes och en annans Skärholmsbos förslag. Och svaret? Det blir tyvärr nej.

"Trafikkontoret (som ansvarar för Skärholmstorget, red.anm) har svarat att det inte finns planer att anlägga en isbana i dammen i nuläget", skriver de.

Fontänen tar skada

Anledningen är att de fontänmunstycken och ledningar som finns i fontänen tog skada av isen.

Men helt dött är inte hoppet. Även om trafikkontoret inte är superpeppade på idén är stadsdelsförvaltningen positiv till förslaget.

"Förvaltningen kommer dock att fortsätta verka för anläggning av isbana på Skärholmstorget på längre sikt", skriver de.

Den 26 oktober tar stadsdelens politiker ställning i frågan på stadsdelsnämndens sammanträde.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.