Jul för Alla. Här ser vi Judith, Olivier, Asef och Vilhelm som tidigare år firat jul tillsammans med Nema Problema. Foto: Pierre Nordström

Nema Problema enar stockholmare i juletid

Nema Problema fortsätter att föra samman nyanlända och etablerade svenskar i jultid. Nu tar de verksamheten till Globen.

  • Publicerad 11:28, 3 dec 2018

Den 19 december kan alla som vill och har möjlighet medverka i ett öppet julfirande på Quality Hotel Globe vid Globen. Det är för tredje året i rad som Nema Problema anordnar "Jul för Alla" vilket är ett julfirande där både nya och etablerade svenskar kan träffas och fira jul och prata svenska.

De bjuder alla på kanelbulle i dag

– Förra året fick alla som deltog under julfirandet skriva en önskelista till oss. Ett till tio på vad de önskade sig mest av allt. När vi sedan kollade igenom alla listor var det tydligt att det som de nyetablerade svenskarna önskade sig allra mest – var en svensk kompis, säger Vilhelm Skoglund, pressansvarig på Nema Problema.

– Så jag tänker att det är ganska lätt att uppfylla just den önskan genom att komma förbi och fira jul med oss den 19:e, säger han.

Julkvällen startar klockan 17 med julfika där nya och etablerade svenskar paras ihop för att få lära känna varandra och öva på svenska. Efter fikat blir det ett lite mer traditionellt firande med julpyssel, dans runt granen och vid åtta avslutas kvällen med julklappsutdelning.

– Det är Kompisbyrån som matchar ihop alla och de är riktigt duktiga på det. Lite roliga exempel matchningar är när två unga tjejer möttes, blev vänner och startade en podd tillsammans. Och vi har ett stort grabbgäng som styrde upp fotbollshäng och nu lirar de boll ett par gånger i månaden, säger Vilhelm Skoglund.

Den ideella organisationen Nema Problemas främsta mål är att hjälpa nyanlända att få jobb och att skapa plattformar där nyanlända och etablerade svenskar kan mötas. I år stöds "Jul för Alla" av Quality Hotel Globe och organisationen Kompisbyrån.

Julfirandet som enar stockholmarna

Jul för Alla

Datum: 19 december

Tid: 17-20

Plats: Quality Hotel Globe

Adress: Arenaslingan 7, Johanneshov

Eventet har begränsat antal platser, så först till kvarn!

Anmäl dig här: nemaproblema.se/jul

Så maxar du värdet på bostaden i vår

Nyheter Mäklarna ger sina bästa tips Stort utbud, kräsna spekulanter och en avvaktande marknad. Här är mäklarnas bästa tips för att nå igenom bruset och maxa värdet på din bostad vid en försäljning i vår.torsdag 25/4 7:44

Farsta håller i första olympiaden för äldre

Nyheter Udda "OS-grenar" på programmet Stockholms första seniorolympiad arrangeras på Farsta IP den 10 juni. Tävlingens grenar är bland annat tipspromenad och brännboll, men även löpning för den hurtige.onsdag 24/4 19:00