Valdes. När världens största hockeytalanger samlades för NHL-draft nyligen valdes Olof Lindbom som 39:e spelare. Foto: Jonas Månsson

New York Rangers valde Olof i draften

Olof Lindbom blev vald först av alla målvakter i NHL-draften under midsommarhelgen.

  • Publicerad 10:46, 28 jun 2018

När jag hörde mitt namn av Rangers så trodde jag först inte att det var sant.

Under midsommarhelgen hölls den årliga NHL-draften i Dallas. Först av alla målvakter valdes 17-åriga målvakten Olof Linbom från Ekerö. Han valdes som nummer 39 av New York Rangers i den andra rundan.

– Hela upplevelsen med draften har varit nervös och otroligt jobbig men också lärorik och rolig. Det har varit svårt att sova vissa nätter på grund av att tankarna svävat iväg, säger Olof Lindbom.

Vad kände du när du hörde ditt namn och att det blev just Rangers?

– När jag hörde mitt namn av Rangers så trodde jag först inte att det var sant. Det var först när min telefon fullkomligt exploderade av samtal och sms några sekunder senare som jag faktiskt förstod att jag blivit draftad av Rangers, säger han och fortsätter:

– Det är verkligen pricken över i:et att det blev Rangers, med Henrik Lundqvist som stjärna där just nu och nu vill de att jag blir nästa. Det är otroligt motiverande och kul, säger han.

Fostrad i Ekerö IK

Olof Lindbom började sin karriär i Ekerö IK och är den första spelaren som fostrats i klubben som blivit draftad. 2014 gick han till Djurgården. Där har han haft stora framgångar både med klubblaget och juniorlandslagen.

Bland annat har han blivit uttagen i All-Star Team de två senaste VM-turneringarna, vilket gjorde att han steg ordentligt på rankingen och draftades först av alla målvakter.

Det blev en lyckad draft för Sverige då totalt 30 svenskar gick i draften vilket är rekordmånga. Rasmus Dahlin valdes dessutom först av alla då Buffalo Sabres lade beslag på supertalangen.

Tränar i New York

Efter NHL-draften i Dallas åkte Olof Lindbom direkt till New York där han just nu är och bekantar sig med klubben.

– Just nu är jag i New York och tränar och lär känna alla coacher och får en bild av organisationen. Så det blir mycket träning just nu, det är som vanligt om man vill bli framgångsrik, det gäller att jobba extremt hårt och vägra att förlora, säger Lindbom.

Vad har New York Rangers sagt till dig?

– Rangers har sagt att de tror på mig och att det kommer bli tufft att nå målen vi satt upp men att jag har talangen och arbetsmoralen till att göra det, säger Olof Lindbom.

Meriter de två ­senaste säsongerna:

2016-2017
VM-guld med Sveriges U17 och uttagen i All-Star Team.

2017-2018
SM-guld med Djurgårdens J18 och framröstad till slutspelets mest värdefulla spelare.

VM-brons med Sveriges U18 och uttagen i All-Star Team.

Draftad av New York Rangers.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Blandning ska öka rörelseglädjen

Nyheter Mer fokus på rörelse och mångsidig träning. Det vill Ekerö IK nå med en ny satsning för barn. I april hoppas de vara igång med ett nytt träningsupplägg.måndag 12/11 8:55

KRÖNIKA: Återkomsten blev inte alls som jag planerat

Krönika Planen var solklar på förhand. En veckas ljuvlig höstsemester på Teneriffa tillsammans med sambon och hennes familj. Sedan skulle jag sätta mig på ett tidigt morgontåg till Stockholm full med energi...måndag 12/11 8:55

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter