Målskyttarna under matchen: Safia Jaouhari, Alice Ljungberg, Parang Mahmoudpoor, Lilja Merlani och Sandra Karlsson. Foto: Newroz FC

Newroz damer gjorde målkaos i Farsta

Domarna tappade räkningen när Newroz FC:s damlag öste in mål i sin senaste futsalmatch. Resultatet? Tvåsiffrigt – och inga mål insläppta. Efter denna bragd vill laget fokusera på att värva fler spelare och sätta upp målen för den kommande säsongen.

  • Publicerad 14:41, 18 jan 2019

Damlaget Newroz FC spelade sin femte futsalseriematch mot Sickla IF och ordnade en riktig målfest. Newroz lyckades vinna matchen stort med 19-0, ungefär ett mål varannan minut i matchen. Eller var det 20 mål? Huvudtränaren Mohammad Khamani tror att domarna räknade fel.

– Jag räknade målen under matchen och fick det till 20 stycken, domarna fick det till 19. Men förbundet har rapporterat in 20, så jag är nöjd, säger Mohammad Khamani, huvudtränare för Newroz damer.

Vad hade ni för taktik?

– I halvtidspausen bestämde vi oss helt enkelt för att fortsätta göra mål.

Newroz, som startade sitt damlag förra året, har en spelartrupp med varierande fotbollsvana och har haft svårt att värva nya spelare för att bygga upp sin trupp. Främst på grund av den hårda konkurrensen om spelare i närområdet.

Starka insatser

Spelaren Lilja Merlani, som enligt Mohammad inte spelat fotboll i ett lagsammanhang innan hon kom till Newroz, lyckades göra fyra mål och fyra assist under matchen mot Sickla. Och lagkaptenen Parang Mahmoudpoor gjorde en strålande insats med hela sju mål.

Newroz har nu tre matcher kvar i futsalserien och spelar sin nästa match mot serieledaren Stockholm United den 10 Februari i Farstahallen.

– Efter futsalserien ska vi sätta oss och planera våra mål inför säsongen, i nuläget hoppas jag på topp tre. Det är för tidigt att kunna fastställa det, men det känns som att vi är på gång nu, säger Mohammad Khamani.