Folkfest! Förra året gick Newroz FC upp i division 2 och på lördag klockan 16 väntar seriepremiären på Sätra BP. Foto: Privat, Tommy Fagerberg

Newroz redo för historisk seriepremiär

Hallå där ... Mattias Unal, sportchef i Bredängslaget Newroz FC! På lördag spelar ni er första match någonsin i division 2, hur känns det?

  • Publicerad 14:53, 6 apr 2018

– Det ser bra ut alltså. Självklart är det historiskt, det är första matchen i division 2, det finns en väldig hype kring oss och mycket förväntningar på oss. Men det känns bra, vi känner oss redo.

Inte ens lite nervösa?

– Nej, absolut inte. Vi har så pass bra spelare, både på och utanför planen. De vet vad som gäller. Första fem minuterna kommer vi kanske vara lite nervösa, men det släpper per automatik.

Ni möter Södertälje FK – hur kommer det gå?

– Vi har haft stenkoll på dem och vet ungefär var vi har dem. Sen får vi se hur matchen utvecklas, vi är alltid ödmjuka och en premiär är alltid en premiär. Men vi går in för seger, det är inget annat som gäller.

Vad tror du – blir det fullt på läktarna på Sätra BP?

– Jag räknar med 300-400 minst. Det beror ju lite på vädret, men jag skulle inte bli förvånad om det blir 500. Vi har sålt 300 årskort, det är mer än vad många allsvenska lag har gjort. Publiken betyder oerhört mycket, de är vår tolfte spelare som sjunger med i med- och motgång. Det blir alltid folkfest på våra matcher.

Vågar du dig på en gissning om hur resten av serien går?

– Prio nummer ett är att säkra kontraktet och etablera oss i division 2. Men vi går självklart in för att vinna varje match och skulle det vara så att vi går upp i division 1 är vi redo, vi har en plan för det scenariot.

Newroz FC – Södertälje FK

Bredängslaget Newroz FC:s division 2-premiär sker på lördag den 7 april.

Tid: 16.00

Plats: Sätra BP

Möter: Södertälje FK

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.