Jonas Wiklander och hans bror öppnar sin sjätte restaurang på Tjärhovsgatan 33. Foto: Sigrid Malmgren

NHL-stjärna bakom ny krog på Södermalm

Nu öppnar Brödernas även på Södermalm, i en lokal som ska bli kedjans flaggskepp. Sedan Jonas och Joakim Wiklander grundade Restaurang Brödernas 2018 har de öppnat sex restauranger, och inom kort väntar en sjunde.

  • Publicerad 19:00, 19 jun 2019

På Tjärhovsgatan 33 är borden dukade, och vinsortimentet generöst. Restaurang Brödernas koncept är unikt, enligt Jonas Wiklander, eftersom de satsar på kvalitet både vad gäller burgare och pizza.

– Visst finns det klassiska pizzerior som också har hamburgare, men jag tror att vi är ensamma om att servera både pizza och burgare från grunden av den här kvaliteten. Vi gör cocktails på riktiga råvaror och napolitansk pizza i ugnen vi beställt från Italien, säger han.

NHL-stjärna öppnar ny krog på Kungsholmen

Jonas Wiklander älskar att jobba med sin bror, och tillsammans har de drivit olika restauranger i 10 år. En fördel med blodsbandet är att han kan brorsans styrkor och svagheter utan och innan.

Nu har också ytterligare ett brödrapar klivit in som delägare i kedjan. Det är bröderna Monir Kalgoum och Mika Zibanejad. Mika spelar i New York Rangers, vilket innebär att bröderna naturligt nog spanar på New York.

–  Vi vill ut i Sverige, och sedan siktar vi mot New York. Det vore spännande att se hur vi står oss i konkurrensen där, säger Jonas Wiklander.

En av väggarna inne på restaurangen består av Katarinaberget. Uteserveringen, som vetter ut mot Katarinavägen, är stor och soldränkt från klockan 13 fram till kvällen enligt Jonas Wiklander.

– Det känns otroligt kul att öppna på Söder, här har vi också allra mest öl på fat eftersom söderborna gillar öl. Jag tycker att det här är en grymt cool lokal, när Katarinavägen öppnar igen blir det vårt flaggskepp, säger han.

I höst öppnar också Brödernas på Östermalm.

Osman Bhuiyan gör pizza i den napolitanska ugnen som är specialbeställd från Italien. Foto: Sigrid Malmgren

– Utan vår kunniga och lojala personal hade vi aldrig klarat att köra så hårt. De har varit med under hela resan, säger Jonas Wiklander. Foto: Sigrid Malmgren