Inget kol på Scheelegatan. Här blir det också burgare. Foto: Per Bradt

NHL-stjärna öppnar ny krog på Kungsholmen

Burgare, burgare, burgare. Kungsholmen får ett till hamburgarställe när en snabbt expanderande kedja tar över kolgrillen på Scheelegatan.

  • Publicerad 19:30, 13 maj 2019

Det är Brödernas som i slutet av maj nu öppnar upp sin femte restaurang på ett år: Liljeholmen, Söder, Sickla och Wisby får sällskap av Kungsholmen.

– Jag har både bott och jobbat där så jag kan området. Scheelegatan är en mycket bra gata för oss, ett strategiskt läge, så när den här lokalen dök upp tvekade vi inte en sekund, säger Jonas Wiklander, som tillsammans med sin bror Joakim startat kedjan.

Nu burgar burgarkriget på Medburgarplatsen

Idén till Brödernas kom när de fick korn på en restaurang på Liljeholmskajen som var på väg att gå i konkurs. Ett stort intresse för hamburgare kombinerades med pizza, och efter det har utvecklingen gått väldigt snabbt.

– Ja, vi har sett att det fungerar, vilket är jättekul. Nu har vi tagit in fler delägare för att kunna hantera expansionen, så det är inga problem.

En av de nya delägarna är NHL-stjärnan Mika Zibanejad och hans bror Monir Kalgoum.

Spår: Burgarbubblan består

Brödernas tar enligt grundaren det bästa ur två världar – hamburgare och pizza – och kombinerar det med cocktailkompetens. Wiklander ser inga problem med den allt ökande mängden hamburgerrestauranger i Stockholm.

På just Kungsholmen, särskilt kring Scheelegatan, ligger de extremt tätt.

– Många säger att burgarbubblan kommer att brista. Men jag tror inte det. Hamburgare har funnits i 70 år. Det är de små gatuköken som tar stryk av att fler öppnar, medan vi som siktar mer på att vara en helhetsrestaurang klarar oss bra. Vi vill inte vara ett hak. När du varit hos oss ska du känna att du varit på restaurang.

Populär kroglokal ska blåsas ut och bli kontor

Kedjeägare: Joakim Wiklander, Jonas Wiklander, Mika Zibanejad och Monir Kalgoum. Foto: Privat