Hjälp. Niclas Ljungfeldt hjälper trafikanter i stora delar av länet. Foto: Jonas Månsson

Niclas är din räddare på vägen

Bilbärgaren Niclas Ljungfeldt är en hjälpande hand vid trafikolyckor. Men han möter även ovett. – Det finns en oförståelse, säger han.

  • Publicerad 15:32, 18 feb 2019

Det är inte för nöjes skull vi är på vägarna.

I 20 år har Närlundabon Niclas Ljungfeldt jobbat vid vägkanten, på Mälaröarna och i andra delar av länet. Han är tredje generationens bilbärgare i familjeföretaget och har även i jobbet inom räddningstjänsten hjälpt trafikanter vid olyckor.

– Vi svarar för uppdrag för alla som har problem med ett fordon. Det kan vara lättare problem som vi kan avhjälpa på plats, eller ta det till verkstaden, säger han.

Han får uppleva mycket. Även om många är tacksamma och glada för hjälpen möter Niclas Ljungfeldt även annat. Han har hotats av kriminella när en bil skulle omhändertas och stopp i trafiken kan uppröra rejält.

– När vi stänger av vägar finns det en lite för stor oförståelse varför det blir stopp. Ibland har de bråttom och ska förbi. Till viss del tror jag att det är mer stressat i storstäderna. Det är inte för nöjes skull vi är på vägarna, det fyller en samhällsfunktion, säger Niclas Ljungfeldt.

Han märker även att många stannar, fotar eller filmar olyckor.

– Man ser ofta att folk håller på med mobilerna. Även vid sidan av vägarna. Det kan vara en problematik i att man fotar och filmar sådant som inte ska fotas och filmas, säger han.

Niclas Ljungfeldt är alltid noga med säkerheten och är själv inte rädd vid insatser.

Han beskriver Mälaröarnas trafiksituationen som svår och har tips till trafikanter hur de kan göra för att undvika olyckor.

– Planera körningen, ha alltid god tidsmarginal, blicka långt fram och kontrollera däcken, säger han.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.