Vinnare. Niklas Ylipää från Mälarö SOK blev Årets eldsjäl. Foto: Jonas Månsson

Niklas hyllad som en riktig eldsjäl

Humor, musik och pristagare gladde publiken i Erskinesaken. Sedan fick en skidskytteentusiast kvällens sista jubel. – Alla som är här är vinnare, säger Niklas Ylipää, Årets eldsjäl.

  • Publicerad 10:35, 13 mar 2018

Alla som är här är vinnare.

Formen var densamma liksom platsen. Nytt för i år var däremot att det var mer av en kommungala än som tidigare kultur- och fritidsgala. Galan på måndagskvällen gick av stapeln för sjätte gången i ordningen.

Innan kultur- och fritidsnämndens ordförande Sivert Åkerljung (KD) öppnade Galan hade Kulturhusets foajé fyllts för mingel. Där fanns bland annat Ekeröbon Carolina Gynning som prisutdelare till kulturpriset som gick till Adelsö smedja.

– Det är första gången jag är med på Galan. Jag vill hjälpa till i min hemkommun och det är viktigt att främja kulturen. Kul att få dela ut just det här priset eftersom det är den värld jag är mest intresserad av, säger hon.

På plats fanns även Ulrica Seijbold, som under kvällen mottog pris för Årets idrottsprestation, för sin VM-medalj i armbrytning.

– Jätteroligt och hedrande. Det betyder jättemycket att bli uppmärksammad så här, säger hon.

Under kvällen bjöds det även på bland annat på uppträdande av flera unga lokala musiker, de mer etablerade Thyra och Sonja Aldén och dansare.

Årets eldsjäl Niklas Ylipää, ungdomsledare för skidskytte i Mälarö SOK, gladdes åt priset.

– Det är kul att juryn ser även små idrotter. Nu hoppas jag att vi kan få till ett nyttjanderättsavtal med kommunen om marken så att det kan bli ett konstsnöspår, säger Niklas Ylipää.

Eldsjälsvinnaren får förutom blommor och ett konstverk från en lokal konstnär även 10 000 kronor. Det var en överraskning för pristagaren själv.

– Kanske kan det bli skidor till barnen, säger Niklas Ylipää.

Hur ska det firas?

– Jag ska hem och planerna träningen. Sedan blir det firande när säsongen är över, tillsammans med de andra ledarna.

Vi har också vunnit eldsjälspriset

2013, Paul Forell
2014, Anna-Karin Arell
2015, Veronica Cornils Berg
2016, Bert Eriksson
2017, Gillis Nordin

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C: Bevara Lovön som en grön lunga

Nyheter Fokus hamnade på flyktingmottagning och Alliansen sprack. En omvälvande mandatperiod, känner Ove Wallin (C). – Stora frågor har tillkommit utifrån, säger han.fredag 15/6 14:53

Stor åtgång av vatten trots vädjan

Nyheter Vatten. Roslagsvatten uppmannar att fundera kring vattning Återhållsamhet med vattenanvändning uppmanades. Det verkar inte Ekeröborna ha lyssnat så noga till. Förbrukningen är fortsatt hög, enligt Roslagsvatten.fredag 15/6 14:47

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter