Niklas Krämer får sällskap av Leif GW Persson i rätten

Rättegången närmar sig. På tisdag ska Niklas Krämer infinna sig i rättssalen. – Jag känner mig redan som en vinnare, säger han.

  • Publicerad 10:24, 31 jan 2019

Det knyter sig lite i magsäcken, visst finns det en nervositet.

Fallet med dieselstölden mot Närlunda schakts bil som slutade med att grävmaskinisten och Helgöbon Niklas Krämer åtalades för olaga frihetsberövande har nått långt utanför kommunens gränser. Under hösten uppmärksammats händelsen stort i riksmedierna.

På tisdag ställs Krämer och hans kollega inför Solna tingsrätt. Ärendet handlar om ifall de båda agerade korrekt när de band fast dieseltjuven med buntband i väntan på polis.

► LÄS ÄVEN: Niklas fick åtalsbesked av journalist

Niklas Krämer har inte tänkt så mycket på rättegången sedan åtalet väcktes, men har känt mer när rättegången har närmat sig.

– Det knyter sig lite i magsäcken, visst finns det en nervositet. Nu är det dags att se vad alla tycker, tänker och säger, säger han.

Själv vågar han inte sia om det juridiska utfallet.

– Moraliskt sett är jag en vinnare, men juridiskt vet jag inte hur det blir, säger han.

Enligt Niklas Krämer är hans advokat av uppfattningen att det kan bli en friande dom.

– Han tycker att det inte ska vara något problem, säger han.

Rättegången kommer att bevakas på plats av media och Niklas Krämer har släkt och vänner med som stöttning.

Sedan tidigare har kriminologen och tv-profilen Leif GW Persson uttryckt sitt stöd och även lovat att betala eventuella böter.

– TV4 kommer att medverka i rättssalen och GW ska vara närvarande, säger han.

KRÖNIKA: Hösten är mer nystart än årsskiftet

Krönika Drygt två veckor har gått sedan vi drog igång andra halvan av tidningsåret här på MälaröDirekts redaktion. Vi har samma arbetsplats, rutiner och personal som när vi för några veckor sedan stängde ner...fredag 16/8 7:15

Skolmatsalen togs över av gamers

Nyheter Spela så mycket som möjligt i två dygn. Och sova litegrann. Förra helgen arrangerade Ekerös nya e-sportförening sitt första lan.torsdag 15/8 6:15