Poddar ihop. Nina Hermansen har varit en av Enköpings mest framgångsrika bloggare i många år. Nu drar hon och Gert Fylking, 72, igång en veckopodd. Foto: PRIVAT

Nina och Gert har en Enköpingspodd ihop

Matbloggaren Nina Hermansen kan sitt Enköping. Gert Fylking kallar sig Sveriges okrönte poddkung. Tillsammans startar de i april podcasten Nina & Gert.

  • Publicerad 17:44, 4 apr 2018

De har känt varandra två-tre år, Nina och Gert.

– Det började väl med att vi brukade bli inbjudna till samma evenemang och träffades och började prata, förklarar Nina Hermansen.

Han har varit mediaprofil i många år, är rutinerad radioman och har de senaste åren etablerad sig som framgångsrik poddare.

Hon driver bloggen Niinis Kitchenlife nästan som ett heltidsarbete och har länge haft en mängd följare.

Nu ska de jobba ihop.

– Inför året gjorde jag en bucket list med tolv punkter och en av dem var att göra podd igen (Hon har tidigare gjort podd med Niclas Buskenström) – och så dök det här upp, helt otroligt, säger Nina Hermansen.

Hur kom det sig?

– Jag var gäst i Gerts blogg ”Gerts Värld” och efter det började vi prata och han som skriver manus till Gert tyckte vi borde göra något tillsammans i Enköping.

Allt har gått väldigt fort, tycker hon.

– Det brukar vara så med Gert, man bara gör saker.

De ska göra timslånga program, ett i veckan, som i hög grad utgår från Enköping – eller använder det som finns i Enköping som modell för resten av Sverige.

– Det mesta som finns på andra ställen finns här. Ska vi göra ett program om frisyrer, ja då knackar vi på hos någon frisör i Enköping.

Knackar på – så det blir lite överraskande?

– Det kan det absolut bli. Vi får väl se. Eller om det är något som vi planerar tillsammans med företaget som vi är på.

För det finns förstås en ekonomisk tanke också, någonstans ska pengarna in, och då är en tanke att företag ska kunna ha sändningen från sina lokaler.

Första avsnittet kommer att spelas in på ett kafé, passande för bakningsexperten Nina Hermansen.

Hur mycket utrymme får ditt mat & bak-intresse i podden?

– Det kommer absolut att vara med ibland. Inget stående, men det finns med i beräkningen.

Ibland kommer podden att gästas av kända eller okända, ibland kommer de att även filma och göra korta filmsekvenser som läggs på youtube.

– Gert har så galet mycket idéer. Han har nog tänkt att jag ska utsätta mig för en del spännande saker också.

När kör ni igång?

– Inget datum är bestämt, men inom de närmaste veckorna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19