Ninja-Nina fixar biffen – på Youtube

Hur kokar man ett ägg på bästa sätt? Eller hur gör man ren en wettextrasa? Det, och en massa annat förklarar Nina på sin Youtubekanal.

  • Publicerad 09:44, 25 aug 2017

Nina jobbar som hem- och konsumentkunskapslärare på Ekhammarskolan i Kungsängen. Ett yrke hon inte har något emot att ta med sig hem efter arbetsdagens slut. Tvärtom.

När hon kommer hem spelar hon gärna in en video och lägger upp på sin Youtubekanal ”Ninjas Hemkunskap”.

– Det är inte så noga. Det är inga omtagningar och kvalitén är vad den är. Men det är som det ska vara tycker jag, säger hon.

Hur fick du den här idén?

– Jag har egna barn, de är vuxna nu, men jag kommer ihåg hur man tjatar. Bädda sängen och gör det här... Och det orkar ju inte ungarna lyssna på. För att det är föräldrarna som tjatar. Då kom jag på det med Youtube, jag tycker om att prata och har jobbat med kök sen 1982, säger Nina Engqvist.

Nina la upp sin första video i slutet av juni. Sedan dess har det blivit 44 till. Och uppslag till nya videor har inte Nina det minsta svårt med att komma på.

Varför ”Ninjas hemkunskap”?

– Jag kör motorcykel, förut körde jag en ”Ninja”, en grön. Och så har jag tränat kampsport i 20 år, så det blev ninja, säger Nina och skrattar.

Själva tanken med filmerna är att få fler, framförallt unga, att bli intresserade av kök, och vad man kan åstadkomma där.

– Många har jättefräna kök, ändå är det många som oftast äter ute. Då tänker jag, tänk om jag kan få två ungar att tänka ”köket är ett fräckt ställe” och inser att det inte är så svårt, då har jag lyckats, säger Nina.

Ninjas Hemkunskap

På youtubekanalen Ninjas Hemkunskap har Nina Engqvist lagt upp videor på allt ifrån hur man öppnar ett flingpaket till att vad ett OCR-nummer är.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Leva i nuet

En artikel ur Sommar E18 Många drömmer om att färdas fram på hästryggen ut i naturen och över blomstrande ängar. På Ridkraft i Övergran kan man i sommar prova på just detta, antingen i grupp eller enskilt.måndag 18/6 11:35

Beside the Bridge vinnare i P4

Senast föll man på folkets röster. Nu var det dessa som tog Beside the Bridge till seger i musiktävlingen P4 Nästa. – Det hade vi inte riktigt förväntat oss, säger sångaren, Joel Chew.måndag 18/6 11:10

Senaste numret

Bålstabladet