En polisinsats pågår efter ett rån i Länna. Nio personer är hittills gripna. Foto: Sacharias Källdén/Montage

Nio gripna efter rån mot varuhus i Länna

En anställd skadades när ett stort antal personer rånade ett varuhus i Länna under fredagsmorgonen. En polisinsats pågår fortfarande i området.

  • Publicerad 12:35, 1 nov 2019

Det var strax innan klockan elva på fredagsmorgonen som polisen larmades till ett varuhus i Länna i Huddinge.

– Vi fick samtal om att ett flertal personer gått in i varuhuset, plockat på sig så mycket varor de kunde bära och sedan försökte lämna, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Det ska bland annat ha rört sig om "exklusiva kläder" som personerna försökte plocka med sig. Men när de närmade sig utgången ska varuhusets personal ha försökt stoppa dem.

– I samband med det fick en anställd ett slag så att blodvite uppstod. Den anställda har nu förts med ambulans till sjukhus, säger Ola Österling.

Sökt med hund och helikopter

Totalt har nio personer gripits efter händelsen, efter att polis sökt dem med både hundpatruller och helikopter. Enligt Ola Österling är de gripna "förhållandevis unga", men han vill inte gå in på någon exakt ålder.

– Om alla nio var inne i butiken kan jag inte svara på i nuläget, men vi har nio gripna och vi får se om det blir fler frihetsberövanden framöver. Vi fortsätter söka med hund- och polispatruller, säkrar bevisning och spår på brottsplatsen och gör fördjupade förhör med vittnen och anställda, säger Österling.

Enligt Expressen finns det inga uppgifter om att ett vapen ska han använts. Polisen har inlett en förundersökning om rån.