Åtal. Den 7 maj är nästa planerade åtalsdatum. Foto: Mikael Andersson

Nio häktade för människorov

Nio personer sitter nu häktade i utredningen där ett stort antal unga personer är misstänkta för synnerligen grov misshandel och människorov i Täby.

  • Publicerad 11:30, 28 apr 2020

I januari häktades flera unga personer, på sannolika skäl misstänkta för synnerligen grov misshandel och människorov i Täby. Detta efter händelserna natten mellan den 22 och 23 december.

Nu är nio personer häktade.

Jesper Paulander, åklagare och förundersökningsledare, meddelar att förundersökningen nu börjar närma sig sitt slut. Den 7 maj är nästa planerade åtalsdatum.

– I nuläget går jag inte in på detaljer, säger han till StockholmDirekt.

Samtliga häktade i fallet är mellan 18 och 21 år gamla, och flera är hemmahörande i norrort, bland annat Vallentuna, Täby och Sollentuna.

Totalt sett står 13 personer som misstänkta, med koppling till händelserna som skedde bland annat på Löttingevägen i Täby. Fyra personer står som målsägande.

Ännu är mycket oklart kring händelserna.

Försvarsadvokaterna Gabriel Barsoum och Neo Barsoum Barstedt företräder två misstänkta som har suttit häktade sedan i januari på sannolika skäl.

Deras klienter är fortsatt häktade men nekar till anklagelserna, meddelar advokaterna.

– Min klient nekar till brott. Han kommer ha anledning till att kommentera mer kring det när förhandlingarna börjar, säger Neo Barsoum Barstedt.

Nytt datum för åtal är utsatt till den 7 maj, men kan dröja ytterligare.

Stockholm Direkt