Pernilla van der Capellen är en av flera Spångabor som öppnar sin trädgård nu på söndag. Foto: Privat

Nio Spångabor öppnar upp sina trädgårdar

Spaljerade fruktträd, japanska lönnar, växthus och köksträdgårdar. På söndag öppnar nio Solhemsbor upp sina trädgårdar för allmänheten.

  • Publicerad 15:58, 3 jun 2019

På söndag är det dags för Solhems årliga trädgårdsfest. Liksom de senaste 14 åren arrangerar Solhems villaägareförening Öppna trädgårdar och i år är det nio Spångabor som välkomnar intresserade trädgårdsfantaster hem till sig.

– Det är ett trevligt sätt att träffa folk som bor i grannskapet. Och för framför allt nyinflyttade är det ett bra tillfälle att få goda råd från andra som kanske har odlat sin trädgård i 30 år och vet precis vad som funkar just i vårt område, säger Pernilla van der Capellen, ordförande i Solhems villaägareförening.

Hon har själv varit runt och letat inspiration tidigare. Men i år är hon för första gången en av dem som öppnar upp sin trädgård.

– Jag tänkte köra interaktivt med våra besökare. Förutom att visa vad vi gör hoppas jag få tips av dem som kommer till oss. Till exempel höra vilken plats som folk tycker passar bäst för vårt planerade växthus? Och vi har ett träd som inte mår så bra – ska vi ta ner eller behålla? säger Pernilla van der Capellen.

I några av trädgårdarna säljs det fika, i andra finns förutom växter, även konst och hantverk att njuta av.

Så hittar du trädgårdarna

När? Söndag 9 juni klockan 11-16 i Solhem, kostnadsfritt.

Hur? En karta samt korta beskrivningar om varje trädgård finns att hämta i Spånga järn och färg i Spånga centrum.

Samma info finns även på villaägareföreningens hemsida www.solhem.org, under rubriken Öppna trädgårdar.

Magnus jobbar 10 000 meter upp i luften

Nyheter "Målet är kaptensstolen" Fem dagar i luften, fyra dagar på marken. Vi träffar Brommapiloten Magnus Ljunghorn som berättar om livet i cockpit, hur han ser på begreppet flygskam – och om piloter någon gång känner flygrädsla.torsdag 20/6 16:00

Så svettpreppar SL inför sommartrafiken

Nyheter ✓Så många ersättningsbussar har AC ✓Därför funkar inte knepen vid värmebölja Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.torsdag 20/6 14:58