Pernilla van der Capellen är en av flera Spångabor som öppnar sin trädgård nu på söndag. Foto: Privat

Nio Spångabor öppnar upp sina trädgårdar

Spaljerade fruktträd, japanska lönnar, växthus och köksträdgårdar. På söndag öppnar nio Solhemsbor upp sina trädgårdar för allmänheten.

  • Publicerad 15:58, 3 jun 2019

På söndag är det dags för Solhems årliga trädgårdsfest. Liksom de senaste 14 åren arrangerar Solhems villaägareförening Öppna trädgårdar och i år är det nio Spångabor som välkomnar intresserade trädgårdsfantaster hem till sig.

– Det är ett trevligt sätt att träffa folk som bor i grannskapet. Och för framför allt nyinflyttade är det ett bra tillfälle att få goda råd från andra som kanske har odlat sin trädgård i 30 år och vet precis vad som funkar just i vårt område, säger Pernilla van der Capellen, ordförande i Solhems villaägareförening.

Hon har själv varit runt och letat inspiration tidigare. Men i år är hon för första gången en av dem som öppnar upp sin trädgård.

– Jag tänkte köra interaktivt med våra besökare. Förutom att visa vad vi gör hoppas jag få tips av dem som kommer till oss. Till exempel höra vilken plats som folk tycker passar bäst för vårt planerade växthus? Och vi har ett träd som inte mår så bra – ska vi ta ner eller behålla? säger Pernilla van der Capellen.

I några av trädgårdarna säljs det fika, i andra finns förutom växter, även konst och hantverk att njuta av.

Så hittar du trädgårdarna

När? Söndag 9 juni klockan 11-16 i Solhem, kostnadsfritt.

Hur? En karta samt korta beskrivningar om varje trädgård finns att hämta i Spånga järn och färg i Spånga centrum.

Samma info finns även på villaägareföreningens hemsida www.solhem.org, under rubriken Öppna trädgårdar.

Västerorts vampyr gör entré på teaterscenen – efter solnedgången

Nyheter "Blir några liter blod per föreställning" Om en vecka är det dags för premiären av vampyrpjäsen Låt den rätte komma in på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby. Många har velat hugga (!) en biljett för att se den blodiga föreställningen. Vi...fredag 13/9 16:45

Ny damjuniorserie ska gynna hockeytjejerna

Nyheter Västerortsföreningar bildar lag tillsammans För att glappet mellan att spela ishockey som ungdom och senior inte ska bli för stort, rullas en ny damjuniorserie ut i Stockholmsregionen. Nu har flera ishockeyklubbar i Västerort gått ihop och...fredag 13/9 16:30

Vi är Västerort

Stockholm Direkt