Blen är en av artisterna som uppträder på No Bo klubb på fredag. Foto: Blen Tadesse

No Bo kör klubbkväll i Fittja: "Varför dra till stan när vi kan haffla tillsammans?"

En nattklubb i Fittja. Åtminstone för en kväll. På lördag intar klubb NoBo Mångkulturellt centrums hallar och bjuder på spelningar från lokala artister. – Vi hoppas att Botkyrka är på plats den nionde!, säger Asia Serar, arrangör.

  • Publicerad 15:44, 6 sep 2017

Först är det förfest. Sen är det fest. På scen står lokala artisterna The Salazar Brothers, Labyrint, N, Mardan och Blen från Skärholmen.

– Jag är faktiskt den enda artisten som inte är från Botkyrka. Självklart är Salazar-bröderna med, de har ju med ett finger med i allt som händer i Botkyrka, skrattar Blen Tadesse som sedan ett år tillbaka jobbat med Redline Records-bröderna.

Hon är stolt över att vara del av arrangemanget och tror att klubben är ett sätt för Botkyrkabor att visa upp sig från sin bästa sida.

– Det är många som säger ”en klubb i Fittja?!”. Men varför åka till stan när man har det bästa folket här, den bästa stämningen och kan haffla tillsammans. Vi skriver vår historia här. och berättar det som händer med våra egna ord, både det positiva och det negativa, säger Blen.

Asia berättar att NoBo är ett sätt att ena norra Botkyrka och att det har fattats en bra plats för fest sedan liknande events ställts in.

– Människor i norra Botkyrka vill ha en festival, som familjefestivalen som tidigare arrangerats av föreningar varje år på Fittja äng men som de senaste åren inte blivit av. Därför vill vi ha en klubbkväll av hög kvalitet i vårt närområde, säger Asia.

Eventet drar igång klockan 15 med en förfest på parkeringen framför Mångkulturellt centrum. Det kommer finnas musik och livegraff. Därefter öppnar dörrarna till MKC och utställningshallen där festen fortsätter till 01.00 med spelningar från lokala förmågor.

– Vi är väldigt nöjda med artisterna som kommer att spela den nionde! Alla har en lokal förankring och flera av artisterna spelar in i vår studio, säger Asia.

Blen hoppas att folk från hela Stockholm ska dyka upp men framför allt de från norra Botkyrka.

– Jag hoppas att folk kommer, att de inte åker till stan istället, support your locals! Jag hoppas att alla kommer trivas och att vi kan göra det här fler gånger.

Asia förklarar att än så länge är klubben en engångsgrej.

– Men vi får se, det kanske poppar upp en klubb igen i framtiden!

Klubb NoBo

Lördag 9 September intar Klubb NoBo Mångkulturellt Centrum i Fittja.

Först arrangeras en förfest på parkeringen framför Mångkulturellt centrum där det bjuds på livegraff och musik. Mellan 15.00-19.00.

Sedan öppnas dörrarna till klubben inne i Mångkulturellt centrums utställningshall. På scen står The Salazar Brothers, Blen, Labyrint, N och Mardan.

Åldersgräns: 20 år

Tid: 15.00 - 01.00

Entrébiljett: 50 kronor.

Finns att köpa på billetto.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.