Sommarscen. Förbindelsehallen ska bli en kulturell mittpunkt i det nya bostadsområdet. Foto: Hilda Arneback

Nobelberget öppnar nya jätteklubbar i Slaktis

Klubbar, konserter, kultur: gänget som tidigare drev Nobelberget ska öppna upp två stora nya scener i Slakthusområdet. Premiär blir det redan i höst.

  • Publicerad 08:50, 2 sep 2019

Nobelberget i Sickla stängde i januari i år. Då pratades det om att jätteklubben kanske skulle återuppstå i Slakthusområdet.

Nu står det klart att de som drev Nobelberget, Kulturarenor AB, har skrivit ett avtal med fastighetsbolaget Atrium Ljungberg för att driva två nya nöjesetablissemang i det stora industriområdet.

Slakthusområdet vid Globen står i startgroparna för att utvecklas till ett bostadsområde. Och i väntan på det har Kulturarenor AB fått ett rivningskontrakt på en året runt-lokal. Kontraktet löper till 2023 då kåken ska jämnas med marken.

De ska ge Stockholm ett eget King's Cross

Det nya stället ska heta Fållan och får två scener och en kapacitet på 2 400 gäster. Man börjar bygga om lokalen redan nu i veckan och premiär för Fållan blir det den 8 november.

Verksamheten där ska ses som en direkt förlängning av Nobelbergets klubb- och konsertverksamhet.

Samtidigt ska Kulturarenor AB ta hand om Förbindelsehallen, som blir en sommarscen som man bygger upp inför varje enskilt evenemang. Där är målet att skapa ett nav för Slakthusområdets kommande kulturliv. Kapacitet blir 3 500 gäster och man öppnar våren 2020.

Postnord delade ut missbrukares kanyler till fel person