Den gamla toaletten spolas till förmån av den nyare modell, här till höger. Foto: Google Maps/Stockholms stad

Nödläge för Vällingytoalett

I december kommer nödiga på Vällingby torg att behöva hålla sig. Den offentliga toaletten mellan Pallas konditori och Rambutiken är snart ett minne blott.

  • Publicerad 15:29, 8 nov 2019

I början av 90-talet stod den klar, den utvändigt mörkgröna, offentliga toaletten på Vällingby torg. Men nu är staden nödgad att byta ut den.

– Avtalet för den gamla toan utgår och en ny toa ska ställas på plats, säger Roger Queckfeldt, byggledare på Rockstore Engineering som utför jobbet åt trafikkontoret.

Den som är orolig över att staden spolar bort ett kulturarv kan dock vara lugn. Stockholms stadsmuseum har inget att invända mot rivningen – så länge den nya toaletten anpassas till platsen.

Stadsbyggnadsnämnden ska ta ett beslut i ärendet 14 november och rivningen av toaletten väntas börja i början av december. Sedan följer en hel del pappersarbete, så när den nya toaletten kan vara på plats är inte helt säkert.

– Det är lite osäkert på grund av jul- och mellandagar, men den bör vara på plats senast tio veckor efter att den gamla rivits, säger Roger Queckfeldt.

Den som känner nöden tränga på kan istället leta sig till en trappa ned vid k:5, där det finns toaletter vid Veras värld.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt