Dömd. En tidigare nöjesprofil döms till fängelse för narkotikabrott och vapenbrott. Foto: Mostphotos

Nöjesprofil dömd för knark och vapen

En man i 40-årsåldern döms till fängelse för narkotikabrott och vapenbrott. Mannen hade tidigare en inofficiell roll hos restaurangen All In i Enköping.

  • Publicerad 12:07, 4 dec 2018

En man i 40-årsåldern döms till fängelse i fyra år för grovt narkotikabrott, narkotikabrott och vapenbrott.

Mannen var tidigare aktiv på restaurangen All In i Enköping. Han hade ingen officiell roll på krogen, men brukade hälsa gäster välkomna och språkade gärna med besökare i en roll som representant för etablissemanget.

I januari i år greps en annan man på Stockholms central bärandes på en väska som innehöll med än 2 kilo amfetamin. På den plastpåse som narkotikan var förpackad i hittades senare blod, dna och fingeravtryck från nöjesprofilen.

Droger och vapen

Vid en husrannsakan i nöjesprofilens lägenhet, i Uppsala den 3 maj, påträffades 125,2 gram amfetamin instoppat i fodret på hans jacka. I jackan påträffades även en patron, kaliber 9 mm.

I ett till lägenheten tillhörande förråd påträffades en pistol, ett gevär, samt ytterligare 113 patroner, kaliber 9 mm. Där fanns också ytterligare 190 gram amfetamin.

Nöjesprofilen har i förhör nekat till brott. Han har berättat att han genom restaurangbranschen känner mannen som greps med väskan och att de har umgåtts. Nöjesprofilen ska bland annat ha lånat ut sin bil till den andre mannen.

Nöjesprofilen har i förhör berättat att han, på grund av sitt hälsotillstånd, måste byta underkläder flera gånger om dagen. Smutstvätten förvarar han i plastpåsar. Därigenom, menar nöjesprofilen, kan plastpåsen med hans dna ha hamnat hos mannen med väskan.

”Har hittat dem”

När det gäller narkotikan och vapnen i bostaden, menar nöjesprofilen att han hittat sakerna i sitt förråd och sedan inte vågat gå till polisen.

Enligt tingsrätten framstår det som så osannolikt någon skulle ha tagit ut nöjesprofilens kalsonger ur påsarna och sedan använt dem för att förpacka narkotikan att den förklaringen kan lämnas utan avseende.

Vad det gäller narkotikan och vapnen i lägenheten anser tingsrätten att det är osannolikt att någon skulle placera narkotika och vapen värda 10 000-tals kronor i en okänd persons förråd.

Vidare framstår det enligt tingsrätten som högst osannolikt att nöjesprofilen, om föremålen placerats i förrådet utan hans vetskap, skulle ta drygt 100 gram av narkotikan liksom en patron med sig till lägenheten, fördela narkotikan i ytterligare en påse och placera föremålen i sin jackficka.

Rätten anses därför att nöjesprofilen ska dömas för narkotikabrott och vapenbrott. Han är tidigare dömd för för grovt bokföringsbrott.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Kyrkan ger svar på tal till besvikna luciafirare

Nyheter Vid luciafirandet i Vårfrukyrkan fick barnfamiljerna sätta sig längst bak. Detta har lett till skarp kritik från föräldrar. – Vi tar till oss kritiken, säger Erik Berger, komminister.fredag 14/12 14:39

Tjuv hoppas på vinterföre

Nyheter Stal skidor och snowboard.fredag 14/12 10:29