Stockholmshem? Kvarteret Sadelmakaren i Enköping. Foto: Erik Hjärtberg

Nollåttor tipsas om att bo i Enköping

Bostadsbristen är stor i Stockholm. Storstockholms Bostadsförmedling tipsar därför om nya lägenheter med kort kötid i Enköping. – Enköping är en attraktiv kommun, säger Carina Weir, EHB.

  • Publicerad 16:16, 16 jan 2020

Fler flyttar nu från än till Stockholmsregionen, rapporterar Sveriges Radio. Bostadsbristen i huvudstaden är en avgörande faktor till att människor flyttar från Stockholm.

På grund av detta tipsar nu bostadsförmedlingen i Stockholm om att det finns många nyproducerade bostäder med kort kötid i Enköping. Från Enköping finns bra pendlingsmöjligheter till Stockholm, upplyser Stockholms bostadsförmedling.

Det är två områden som Stockholms bostadsförmedling särskilt tipsar om.

Bostadsprojektet Skiftnyckeln består av 146 bostäder i den nya stadsdelen Bahco i Enköping. Namnet kommer från den industriverksamhet som tidigare präglade området. Planerad inflyttning sker i juni 2020.

Bostäderna i Sadelmakaren erbjuder allt från "ytsmarta" tvåor till bostäder om fem rum och kök för större familjer. När det gäller Sadelmakaren kan inflyttning ske omgående.

Carina Weir, vd på Enköpings Hyresbostäder, EHB, ser det som positivt att Enköping uppmärksammas som en intressant och bra plats att bo och leva på.

– Vi har inte märkt ett ökat intresse från specifikt Stockholm men generellt ser vi att personer från andra städer/orter söker sig till Enköping i högre grad nu än för ett par år sedan.

Pepparsprejades i Grillby efter stök vid bilar

Nyheter Onsdag 03.58 Ugglevägen, Grillby Försök till misshandel. När två män sågs stöka runt bland parkerade bilar konfronterades de av en man som frågade vad de sysslade med. Den ene av de två besökarna...onsdag 26/2 10:34

Helgens blåljus: Sprang med glasögon / Slagträ på mopeden / Polisen tog bilen mm

Nyheter En stal glasögon och sprang till bilen. En annan körde stulen moped och en tredje fick lämna ifrån sig bilen då han saknade körkort. Det är några av punkterna i Blåljusrapporten från helgen.måndag 24/2 11:36