”Nolltolerans mot kränkande behandling”

Karin vill inte gå kvar i sin skola. Kommunen kan dock inte påverka en privat skola att ta emot henne. – Jag har inget sådant mandat, säger Anders Härdevik, verksamhetschef för grundskolorna.

  • Publicerad 08:45, 1 dec 2017

Anders Härdevik vill inte uttala sig om ett enskilt fall utan talar i generella ordalag. Han slår då fast att man inte gärna flyttar på den som är utsatt utan snarare i sådana fall den eller de som utsätter.

– Vi har en nolltolerans mot kränkande behandling i våra skolor. Sedan är det där inte alltid en quick fix och det finns ingen generell lösning som passar in på alla situationer, säger han.

En av de misstänkta gärningsmännen går i dag i samma skola som Karin tillhör. Dessutom har de vänner på andra skolor i kommunen. Att Karin inte vill gå i någon av de kommunala skolorna utan istället vill byta till en privat skola betyder dock att Härdeviks möjligheter begränsas avsevärt.

– Om vi har misslyckats är jag den förste att be om ursäkt. Vi har ingen prestige i sådana här fall utan ser alltid till elevens bästa. Om eleven vill byta skola så står vi bakom det, men det enda jag kan göra är att vädja till den privata skolan, säger han.

– Oavsett vad det handlar om är det min ambition att fixa det. Vi har ett omfattande program där vi erbjuder stöd till elever som behöver det.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19