Said Maxamed och Victoria Escobar vann 2015, Hani Parsi och Luis Padilla Ortecho 2016. Men vem blir Årets eldsjäl på röda linjen 2017? Det avgör du! Foto: Arkivbilder

Nomineringsdags: Vem blir Årets eldsjäl på röda linjen?

Nu är det dags igen! Vem ska bli Årets eldsjäl på röda linjen 2017? Nu kan du nominera dina favoritpersoner och ge dem att chans att få den ärorikaste utmärkelsen på den här sidan av stan.

  • Publicerad 18:20, 16 okt 2017

Eldsjälar gör ofta sitt arbete bakom kulisserna. Vi vill lyfta de som inte hörs och syns så mycket.

Förra året var det Hani Parsi, projektledare för Skärholmens ungdomsråd, och elevassistenten Luis Padilla Ortecho som kammade hem titeln Årets eldsjäl på röda linjen, i stenhård konkurrens.

De blev 2016 års eldsjälar på röda linjen

Men vem blir det i år? Det är det du som avgör – fram till den 30 oktober går det att nominera den du tycker borde uppmärksammas.

– Eldsjälar gör ofta sitt arbete bakom kulisserna. Vi vill lyfta de som inte hörs och syns så mycket, säger Atakan Kara, projektledare på Mitt127, som arrangerar tävlingen tillsammans med SkärholmenDirekt, BotkyrkaDirekt och HuddingeDirekt.

Hur är en typisk eldsjäl?

– De kan vara väldigt olika. Men en typisk eldsjäl är någon som lägger sin tid och energi på att förbättra situationen för barn och unga i området. Och som inte gör det för pengar, utan för att de verkligen brinner för att göra området bättre.

Alla personer som bor eller är verksamma längst röda linjen, från Bredäng till Norsborg, kan nomineras till det ärorika priset.

– Känner du någon som har påverkat ditt liv på ett positivt sätt? Eller vet du om en person som länge verkat i föreningslivet utan att få den uppmärksamhet de förtjänar? Då borde du nominera dem, säger Atakan Kara.

Efter den 30 oktober kommer en jury välja ut sex kandidater, som kommer att presenteras i tidningen och på vår webbsida.

Därefter får allmänheten och juryn rösta om vem som förtjänar utmärkelsen mest. De två vinnarna presenteras på Mitt127:s vinterfestival, första veckan i januari 2018.

Här kan du nominera den person du tycker ska bli Årets eldsjäl på röda linjen.

Läs om förra årets vinnare:

Röda linjens eldsjäl 2016? Luis Padilla Ortecho: "Varje elev är en superhjälte"

Röda linjens eldsjäl 2016? Hani Parsi: "Det är inte jag som är eldsjälen"

Röda linjens eldsjäl 2017

Mitt127 har tidigare utsett Årets eldsjäl i Skärholmen. Förra året tog de det steget längre och inkluderade Röda linjen, från Bredäng till Norsborg.

Fram till den 30 oktober kan du nominera dina eldsjälar på eldsjal.mitt127.se/. Därefter kommer en jury, bestående av representanter från Mitt127, SkärholmenDirekt, tidigare pristagare och engagerade personer från området, välja ut sex kandidater till priset.

De sex kandidaterna kommer presenteras i våra tidningar: SkärholmenDirekt, BotkyrkaDirekt och HuddingeDirekt och på vår webb.

I december kan du rösta på vem av kandidaterna som mest förtjänar att utses till Årets eldsjäl på röda linjen 2017. Juryns och allmänhetens röster kommer väga lika tungt när vinnaren ska utses.

Vinnarna kommer presenteras på Mitt127:s vinterfestival, första veckan i januari 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.