Sayan Isakssons finkrog Esperanto har gått i konkurs. Foto: Bohman+Sjöstrand

Nordens bästa krog stänger

I 13 år har stjärnkrogen Esperanto huserat på Kungstensgatan på Östermalm. 2016 valdes den till Nordens bästa restaurang. Men nu är det över.

  • Publicerad 14:58, 21 jun 2018

Esperanto och systerrestaurangerna Imouto och Shibumi lägger nu ner sin verksamhet helt. Detta på grund av en konkurs. I ett pressmeddelande förklarar företaget att man den 21 juni valt att ansöka om konkurs då beläggningen varit för ojämn och intäkterna inte kunnat täcka kostnaderna.

– Jag skulle med detta meddelande vilja passa på att rikta ett stort tack till alla de gäster som har besökt oss genom åren och som har fyllt restaurangerna med liv och glädje. Det har varit ett stort äventyr fyllt av kreativitet, kamratskap och kärlek. Därför är det med stor sorg som vi nu tvingas stänga våra kära restauranger, säger krögaren och kocken Sayan Isaksson i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Så sent som i augusti förra året stängde Sayan Isaksson en annan krog han drev på gatan, Råkultur. Nu berättar han för Aftonbladet att han ännu inte vet vad han ska göra härnäst.

– Jag är kock och älskar att laga mat så det kommer jag inte att sluta med. Däremot håller jag på med en hel del administrativa bitar nu som är betungande. Men jag kommer inte att vara arbetslös, säger Sayan Isaksson till Aftonbladet.

Esperanto hade en stjärna i den prestigefylla Guide Michelin.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.