Smakprov från nya multisportcentret i Kallhäll. Pelle Eriksson är dock hemlighetsfull med exakt vad som kommer att finnas i arenan: "Vi vill att det ska bli en wowfaktor", säger han. Foto: Pelle Eriksson

Nordens största hinderbana inomhus ska öppna i Kallhäll

Störst, först och bäst? Nu öppnar snart Nordens första multisportcenter i Kallhäll.

  • Publicerad 21:17, 23 sep 2015

Snart slår Nordens första multisportcenter – 800 kvadratmeter stort och 9 meter högt i tak – upp dörrarna i gamla Bolinders industri i Kallhäll. Här jobbar nu initiativtagaren Pelle Eriksson och hans kolleger att färdigställa bygget.

– Tanken är att vi öppnar redan tredje oktober. Vi håller på att bygga nästan varje dag och natt, och väntar in roliga leveranser från halva världen, säger han.

Vad är det ni ska göra här?

– Vi kommer att Nordens första och största inomhushinderbana, en fullstor "ninja warrior"-bana, sådan som man kan se på tv och en crossfitinspirerad anläggning. Sedan blir det kampsport och en 100 kvadratmeter konstgräsyta där man kan köra all typ av bootcampträning och fysträning.

Varför bygger ni just i Kallhäll?

– Det är själva området, det finns ingenting här nu. Jag kände att jag ville tillföra området något och inte bara jaga efter cityfolket.

Vilka kommer att träna hos er tror ni?

– Vi har märkt en jätteblandning. När vi bygger kommer folk in som bor i området som är allt från 16 och upp till 68 år. Först trodde jag att det bara skulle vara eliten som vill springa hinderbana och klättra. Det jag tror tilltalar är att det är ett old school koncept, där folk kan ha ett center som inte bara är gymmaskiner.

Hur ska man göra för att få träna hos er?

– Det kommer att vara som vanligt ett gym, där man kan köpa månadskort och tiokort eller boka med instruktör för att köra en gång.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya p-platserna i Viksjö försenas kraftigt

Nyheter "En katastrof för oss handlare" Sedan årsskiftet har det varit knepigt att få parkeringsplats i Viksjö centrum. Målet var att p-platserna närmast butikerna skulle öppnas upp innan midsommar. Men det kommer att dröja betydligt...måndag 18/6 11:42

Radhuslänga brann i Järfälla i natt

Nyheter ✓Flera familjer evakuerade ✓Förundersökning inledd om mordbrand En radhuslänga i Viksjö eldhärjades svårt i samband med en brand i natt. Flera familjer fick evakueras till en närliggande skola och polisen ska nu utreda om branden var anlagd.måndag 18/6 8:48