Festival. Blen och Gee DIxon intar Botkyrkas egen scen i Göteborg i helgen. Foto: Mostphoto/Blen/Johannes Liljeson

Norra Botkyrka tar plats på Way Out West

Det blir kultur blandat med samtal om samhället när NoBo tar en egen scen till Göteborgsfestivalen Way out West som börjar imorgon.

  • Publicerad 11:21, 8 aug 2018

Idag åker en grupp från Botkyrka till Göteborg för att jobba och delta under festivalen Way out west.

– Själva syftet är att ta med folk härifrån för att uppleva kultur på ett annat sätt, och att visa upp det vi gör här i Fittja. Det är ju en klassfråga att kunna åka på festival, säger Dani Ruz, kommunikatör på kulturförmedlingen och festivalorganisationen NoBo som som fixat en egen Botkyrkascen på festivalen i samarbete med Mångkulturellt centrum, Redline Recordings och Luger.

För att ge fler chansen att åka har de utlyst en tävling på NoBo:s Instagram med festivalbiljetter i vinst. Vinnare blev Nathalie Railo för hennes rap om veganism:

NoBo kommer också ta med sig två egna reportrar. De har själva aldrig varit på festival.

– Det känns skitnajs. Det kommer vara en så sjuk upplevelse att få se artisterna på en festival. Jag har sett några av dem förut, men tror det kommer vara en helt annan stämning att se dem där, säger en av reportrarna Kevin Larsson och avslutar:

– Jag vill bara dela allt vi får se där med andra.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

För att ta del av reprotrarnas rapportering från festivalen följ nobo.fittja på Instagram eller NoBo kulturförmedling på Facebook.

Till Borkyrkas egen scen kommer artister som George ”Gee” Dixon och Blen. DJ under festivalen är Stefano Saint, eller Wavy Wolf som han även kallas. Lejla Harbas och Sorraya Toure kommer vara publikvärdar och Niki Awandee programledare. Det kommer också att ordnas talk show med olika artister och nätverket Förorten mot våld.

Gee Dixon ger tillbaka till Visättra

Blen bländar oss med Ingenting