ARKIVBILD. Förskolebuss i Örnsberg. Alexandra Dahlin hjälper barnen på bussen. Foto: Linda Gren

Norra Djurgårdsstaden kan få mobil förskola

Med inspiration från sydligare breddgrader kan Norra Djurgårsstaden få en förskolebuss.

  • Publicerad 17:32, 23 jan 2018

2017 gav politikerna i nämnden tjänstemännen i förvaltningen i uppdrag att utreda möjligheten att införskaffa och driva en förskolebuss på Östermalm. I år ska man ta fram en modell för hur en buss skulle kunna knytas till en befintlig lokal och bli en resurs för förskoleverksamheterna i Norra Djurgårdsstaden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Förvaltningen har varit nere i Skåne och tittat på olika exempel och där har personal och föräldrar varit eld och lågor och tyckt att det är fantastiskt, säger Maria Antonsson (MP), ordförande i stadsdelsnämnden, och fortsätter:

– Det blir ju som en ur och skur-förskola där man även kan gå in i bussen. Tanken är att man hittar några bra och säkra platser att leka på och så alternerar man mellan dem och är ute från nio till tre ungefär.

Att hitta lokaler till förskolor är svårt.

– Vi har ju åkt ut från flera lokaler så det här är också tänkt att vara en extra resurs, säger Maria Antonsson (MP).

När en buss kan börja rulla är dock oklart.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

De fixar fotboll för alla i Stadshagen

Nyheter Nybildad förening satsar på Kungsholmens unga Gratis spontanfotboll – för alla unga – på lördagskvällarna. Nybildade föreningen Kungsholmens Folkfotboll vill erbjuda ungdomar något att göra.onsdag 23/5 18:30

Limiterad lyxtoffel såld på Vasagatan

Nyheter "Fantastiskt att vi sålt den" Nästan 3000 kronor. Det får man betala om man vill bli ägare till en klassisk skobutiks "egna Rolls-Royce". Ett par... tofflor.onsdag 23/5 17:29